Fedezze fel a gyors és sokoldalú automatizált minőség-ellenőrzés előnyeit!

Tartalomjegyzék

A Creaform új és átfogó R sorozatával új szerszámgépek vásárlása és munkatársak felvétele nélkül is növelhető a termelékenység

A robotra szerelt új MetraSCAN-R BLACK szkenner, a CUBE-R 3D CMM szkenner, valamint az új digitális ikerpár szoftverkörnyezet választ ad a termelékenységgel kapcsolatos problémákra.

A Creaform által idén végzett felmérés a minőség-ellenőrzés termelékenységi vonatkozásaira világított rá. A válaszadók 51%-a szerint az alkatrészek összetettsége (geometriai és felületi jellemzők), míg 24%-uk szerint a mérési sebesség és további 24% szerint a méréstechnikai szakértelem hat a legerősebben a termelékenységre.

  • Komplexitás: A minőség-ellenőrzésben a komplexitás a különféle formák, méretek és érdességek mérésére vonatkozik, amelyek egyre gyakoribbak a feldolgozóiparban. A komplexitás a programozási időben is visszatükröződik, mert a kifinomult 3D formák vizsgálata csak a teljes felület mérése árán lehetséges. A komplex geometriára vonatkozó összes adat ellenőrzése programozási időt igényel.
  • Sebesség: A sebesség egy másik tényező, amely termelékenységi problémákhoz vezethet azáltal, hogy késéseket okoz a gyártósorokon, szűk keresztmetszeteket hoz létre, vagy egyszerűen lelassítja a piacra kerülést és a kiszállítást. A nem megfelelő sebesség okai lehetnek belsők (nem megfelelőség és újramunkálás), külsők (ügyfélpanaszok), de a mérőeszközök gyorsaságából is adódhatnak.
  • Szakértelem: A szakképzett munkaerő hiánya a harmadik tényező, ami termelékenységi problémákhoz vezethet. Az iparcégek munkaerőhiány és korlátozott munkaidő mellett működnek.

 width=

 

Az iparban tehát gyors, pontos és megismételhető mérésekre van szükség. A minőségi problémák statisztikai elemzések alapján történő gyorsabb felderítésével és kezelésével a korrekciós intézkedések proaktívabban hajthatók végre, így minimalizálhatók a hibaköltségek. De olyan körülmények között, amikor az alkatrészek egyre összetettebbé válnak, és a szakképzett munkaerő terén is hiányosságok mutatkoznak, hogyan járulhat hozzá a minőség-ellenőrzés a termelékenység növeléséhez?

 width=

Bővült a termelékenységet növelő R sorozat

A 3D mérési megoldások terén éllovas Creaform bővítette az R sorozatú mérőeszközeinek listáját, beleértve az új MetraSCAN-R BLACK|Elite gépet, valamint a CUBE-R 3D lézerszkenner négy különböző modelljét. Elérhetővé vált az új VXscan-R digitális ikerpár szoftvermodul is, amely a vállalat kulcsrakész automatizált minőség-ellenőrzési megoldáscsomagját egészíti ki.

 width=

 

  • Villámgyors ciklusidők: A nagy sűrűségű szkennelési területet 45 kék lézervonal alkotja, így másodpercenként akár 1 800 000 mérés végezhető el, és valós idejű háló vetíthető az objektumra.
  • Pontosabb és megismételhető eredmények: 0,025 mm pontosság gyártásközi méréseknél, instabilitástól, rezgéstől és hőváltozástól függetlenül.
  • Nagy felbontás: 0,025 mm pontsűrűség, így a lemez felületétől, íveitől, geometriai jellemzőitől vagy típusától függetlenül rendkívül részletes szkennelések végezhetők.
  • Új digitális ikerpár szoftverkörnyezet: A VXscan-R lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén és gyorsan programozzák a robot mozgását, és optimalizálják a robotrendszer látóterét.
  • Maximális sokoldalúság: Fényes felületeken, változékony visszaverődésű, különböző méretű és sokféle felületi geometriával rendelkező objektumokon is nagyon megbízható 3D mérési adatok rögzítése.
  • Konfigurálható és testreszabható portfólió: A 16 konfigurációban elérhető CUBE-R és a MetraSCAN-R BLACK|Elite az ügyfél egyedi igényeinek megfelelően felépített mérőcellába integrálható.
  • Egyszerű működés: A Creaform automatizált minőség-ellenőrzési megoldásait kevés tapasztalattal rendelkező munkatársak is használhatják. A MetraSCAN-R BLACK|Elite a legtöbb metrológiai szoftverrel kompatibilis, zökkenőmentes integrációt téve lehetővé bármilyen gyártási munkafolyamathoz.

 

Forrás: Werth Magyarország Kft.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Ismét Werth-siker az Ipar Napjai szakkiállításon

2024-ben az Ipar Napjai elismerő oklevelében részesült WRT szenzortartó fejünk, ami egyedi technológiájával lehetővé teszi az optikai mérést, minden pozícióban. Ismét kiemelten büszkék vagyunk, hogy ilyen kiemelkedő termékekkel és termékcsaládokkal dolgozhatunk együtt!

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!