Nagy méretű munkadarabok mérése

Tartalomjegyzék

Egy szoftver, mely minden mérethez megfelel

A rendkívül pontos mérésekre nagy igény van a különösképp olyan gyártási körülmények között, amelyek hagyományosan nem férnek el a laboratóriumi mérések spektrumában, mert egyszerűen túl nagyok ahhoz.

Ha nagy méretű darabokról beszélünk, a legaktuálisabb példaként a repülőgépek, vonatok és hajók juthatnak eszünkbe. Ezeknek a szállítóeszközöknek a biztonsága a szerkezetüket alkotó több ezer megmunkált alkatrész és szerelvény minőségétől függ. Nagyságuk és összetettségük miatt kihívást jelenthet közvetlenül a gyártás helyszínén mérni.

Egyes repülőgép alkatrészek ellenőrzéséhez, például a szárnyrészekhez, olyan CMM-re van szükség, amely képes nagy méretű komplex geometriákkal rendelkező alkatrészeket mérni. A repülőgép szárnyainak bordáihoz és a középső szárnydobozhoz olyan mérőrendszerre van szükség, amely képes alkalmazkodni nagy méretekhez. Az olyan részegységekhez, mint a repülőgépvázak vagy repülőgép-részek, rugalmas és rendkívül pontos mérőrendszerre van szükség, amely a gyártósor közelében telepíthető a gyártási ciklusidő javítása érdekében.

Bármilyen mérőberendezésről is legyen szó, mindezek az összetett alkatrészek mind nagy terhelésnek, igénybevételnek, zord környezeti feltételeknek vannak kitéve és a minőségben semmiféle kompromisszum nem megengedett. Ezért a Metrologic Groupnál évtizedek óta dolgozunk a legmegbízhatóbb 3D ellenőrző szoftveren. Rendkívül pontos mérés túlméretes munkadarabokhoz mindenféle munkakörülmények között. Nem csak állítjuk. Megcsináljuk!

Merüljön el a teljesítmény és a precizitás egy teljesen új mélységében a Metrolog X4 segítségével. Tökéletes választás a legambiciózusabb és legnehezebb projektekhez

A legtöbb aktuális kihívás a nagy méretű mérésekben

 • Nagy méretű alkatrészek a pontossági elvárásokon belül
 • Nagy mérési térfogatok szűk tűréssel
 • Kihívást jelentő beesési szögek
 • Összetett geometriák
 • A legzordabb körülmények a gyárban
 • Nehezen elérhető vagy elérhetetlen elemek kívül és belül

Csak egy olyan átfogó szoftvermegoldás, mint a Metrolog, képes orvosolni ezeket a hiányosságokat és javítani a mérőberendezések teljesítményét.

Metrolog X4 a nagy méretű munkadarabok minőségellenőrzéshez

Tapasztalja meg személyesen a Metrolog X4 nagy térfogatú darabok rendkívül precíz minőségellenőrzésében rejlő lehetőségeket.

 • Teljesen kompatibilis az összes rendelkezésre álló 3D mérőberendezéssel a nagyszabású ellenőrzéshez. Interfészek minden márkával, minden modellel (nagy méretű CMM-ek, lézertrackerek, lézerradarok és hordozható optikai rendszerek)
 • Minden elterjedt CAD köztes és natív formátum támogatott, beleértve a CATIA-t is
 • Rendkívül egyszerű kezelhetőség és maximális teljesítmény, amelyet a 64 bites operációs rendszerekkel szerzett több éves programozási tapasztalat biztosít. A Metrolog X4 szoftverarchitektúra az összes rendelkezésre álló memóriát és optimalizálást felhasználja, mindig feszegeti a határokat, törekszik a legjobb adatminőség elérésére.
 • Az architektúra nemcsak a könnyű használatot teszi lehetővé, hanem a komplex CAD-fájlok és nagyméretű pontfelhők importálását és feldolgozását is. A nagyméretű 3D pontfelhőadatok feldolgozása higítás nélkül történik.
 • A multi-connection mód lehetővé teszi a mérőeszközök összekapcsolását a legjobb pontosság elérése érdekében, több mérési pozíciót összekötve.
 • Mérési bizonytalanság számítás a mérőeszközök mérési bizonytalanságai, hőmérsékletváltozások miatt…
 • Nyers adatok nyomon követése és kezelése
 • Flush and gap vizsgálat
 • A távoli elérés lehetővé teszi a mérési adatok valós idejű megjelenítését, ahol szükség van rá és a mérőműszerek ingyenes távvezérlését bármilyen hordozható eszközről (okostelefon, táblagép, PC…).

Nagy mérési tartomány szűk tűréshatárokkal, nehezen elérhető geometriákkal, kihívást jelentő beesési szögekkel, legzordabb körülményekkel… A Metrolog X4, az univerzális 3D metrológiai szoftver megbirkózik ezekkel a kihívásokkal

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!

Forduljon hozzánk kérdésével!

Szakértői csapatunk örömmel válaszol bármilyen felmerülő kérdésre!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Forduljon hozzánk kérdésével!

Szakértői csapatunk örömmel válaszol bármilyen felmerülő kérdésre!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!