Hordozható mérések

Tartalomjegyzék

Mérjen bármit bárhol!

A piacon elérhető hordozható 3D rendszerek közé tartoznak a karos koordináta mérőgépek, a lézertrackerek és a hordozható lézerszkennerek. Univerzális Metrolog X4 szoftverünk bármilyen hordozható 3D mérőeszközt képes kezelni.

A Metrolog X4 kompatibilis

Hordozható karokkal (Wenzel, Faro, Hexagon, Kreon, Nikon), hordozható lézerszkennerekkkel (Creaform, Metronor, Nikon) és lézertrackerekkel (Hexagon/Leica, API, Faro).

Hordozható metrológiai megoldások

A hordozható mérőkarok lehetővé teszik a mérőrendszer közvetlen munkavégzését és a helyszínen történő mérést, ahelyett, hogy a nagy alkatrészeket egy dedikált 3D-s mérőlaborba vinnék.

A lézertrackerek alkalmasak nagy térfogat mérésére, valamint szerszámok, befogók, egyéb berendezések beállítására és ellenőrzésére.

Az ipari alkalmazásokhoz készült kézi hordozható lézerszeknnerek, nem igényelnek fix letelepítést mint például a koordináta mérőgép vagy hordozható karok, az innovatív pozícionáló targetek gyors és egyszerű beállítást tesznek lehetővé, garantált pontossággal, teljes szabadságot biztosítva szkennelés során még szűk helyeken is. A beolvasott adatok minősége a hordozható lézerszkennerek csoportjában az elérhető legjobbak közé tartozik, nagy pontosságot és felbontást biztosítva.

A hordozható metrológia különböző kategóriáinak kombinációi azonban ugyanúgy lehetségesek. Például egy hordozható kar lézertrackerrel párosítható, így a kar mérési tartományának kiterjesztésével nagyobb volumenű ellenőrzési feladatokat is elvégezhetünk. A lézertrackerek a közelmúltban a kézi tapintókra és a kézi szkennerekre is összpontosított, amelyek tovább növelik a lézertracker alkalmazási lehetőségeit a gyártásközi méréseknél.

Szerezzen versenyelőnyt hordozható metrológiával

A hordozható metrológia térhódításával a minőségellenőrzés és a minőségbiztosítás szinte minden iparágra kiterjedt. Alapvetően a hordozható CMM előremozdíthatja a metrológiát és a feldolgozóipart azáltal, hogy lehetővé teszi a hordozható CMM használatát közvetlenül a gyártási környezetben, különösen a kis és közepes méretű alkatrészek esetén, így valós időben olyan adatokat nyerhet, amelyek megoszthatók több telephely vagy gyár között, javítva a termelés minőségét, legyen szó egyedi vagy tömeggyártásról.

Ellenőrzés végrehajtása közvetlenül a gyártási környezetben

A hordozható méréstechnikai megoldások pontos méréseket tesznek lehetővé közvetlenül a gyártási környezetben, ezáltal javítják a termelékenységet és a hatékonyságot.

Mindenféle alkatrész precíz 3D mérése

A precízen megmunkált prizmatikus alkatrészektől a szabadfelületekből álló alkatrészekig, amelyek különböző formájú, színű, összetett felületű, méretű lehet és akár mozoghatnak is az ellenőrzési folyamat során.

Nagy teljesítmény biztosítása nagy adatállomány felvételéhez

Tekintettel arra, hogy e rendszerek többsége optikai szenzorral van felszerelve, a Metrolog X4 szoftver kínálja a legjobb megoldást, mert páratlan teljesítményt nyújt nagy adathalmazok (pontfelhők) kezeléséhez.

Dióhéjban a hordozható ipari metrológiai rendszerek gyors és egyszerű 3D mérést tesznek lehetővé és a Metrologic Group szoftvermegoldásai csak jobbá teszik őket.

Miért érdemes hordozható mérőeszközöket használni?

  • A folyamathoz egy hordozható 3D mérési megoldásra van szükség kis és közepes alkalmazásokhoz közvetlenül a gyártási környezetben,
  • Költséghatékony alternatívát keres a koordináta mérőgép (KMG) helyett vagy olyan eszközökhöz, amelyek nem követelnek nagy szakértelmet,
  • Már rendelkezik KMG-pel és szeretné fejleszteni vállalatát, további hordozható megoldással, hogy felgyorsítsa minőségellenőrzést,
  • Új a 3D méréstechnikában és egy hordozható mérőeszköz jó megoldásnak tűnik.

A megfelelő szoftver a hordozható mérőeszköz kiegészítéseként

Bármilyen hordozható mérőeszköze is legyen, a Metrolog X4 szoftverünk a legmegfelelőbb, mert használható CAD-fájllal vagy anélkül és minden, a piacon kapható hordozható eszköztípust kezel. Ez különösen igaz akkor, ha már használja univerzális 3D minőségellenőrző szoftverünket a KMG-pel és több okból is szeretné megőrizni szoftveres szakértelmét egy új hordozható mérőeszköz beszerzésekor:

  • program adatátvitel,
  • munkamenetek,
  • jegyzőkönyv sablonok,
  • és mindenekelőtt azért, hogy elkerüljük több különböző szoftver rendszerbe történő integrálását.

Csak egyszerűen a Metrolog X4 szoftverrel

A gyorsan beállítható és egyszerűen használható Metrolog X4 zökkenőmentes mérési munkafolyamatot tesz lehetővé a meglévő hagyományos 3D mérőgéppark mellett, hordozható méréstechnikai megoldásokkal is.

Globális

Átfogó eszközökkel és a legteljesebb szolgáltatáskészlettel a piacon.

Teljesítmény

Jobb átviteli sebesség és jelentős időmegtakarítás a hatékony és könnyen használható szoftverarchitektúra révén.

Biztonságos

Biztosított az eredmények pontossága. Folyamatos kapcsolat a főbb 3D mérőeszköz márkákkal.

Bővítse mérőrendszere képességeit

A hordozható mérőrendszerek saját gyári szoftverei túlnyomórészt működési szinten korlátozottak, nem univerzálisak, hosszadalmas pontfelhő-feldolgozási idővel és hozzávetőleges eredményekkel rendelkeznek.

A beépített szoftver univerzális szoftvermegoldásunkkal való cseréje nemcsak a készülék fizikai módosítását nem igényli, hanem lehetővé teszi a berendezés teljeskörű használatát és a piacon elérhető legszélesebb körű univerzalitást. Továbbá szoftvermegoldásaink ismételten jelentős időmegtakarítást biztosítanak, mivel közvetlenül a gyártás helyén valós idejű, pontos eredményeket adnak.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!

Forduljon hozzánk kérdésével!

Szakértői csapatunk örömmel válaszol bármilyen felmerülő kérdésre!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Forduljon hozzánk kérdésével!

Szakértői csapatunk örömmel válaszol bármilyen felmerülő kérdésre!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!