Hordozható mérések

Tartalomjegyzék

Mérjen bármit bárhol!

A piacon elérhető hordozható 3D rendszerek közé tartoznak a karos koordináta mérőgépek, a lézertrackerek és a hordozható lézerszkennerek. Univerzális Metrolog X4 szoftverünk bármilyen hordozható 3D mérőeszközt képes kezelni.

A Metrolog X4 kompatibilis

Hordozható karokkal (Wenzel, Faro, Hexagon, Kreon, Nikon), hordozható lézerszkennerekkkel (Creaform, Metronor, Nikon) és lézertrackerekkel (Hexagon/Leica, API, Faro).

Hordozható metrológiai megoldások

A hordozható mérőkarok lehetővé teszik a mérőrendszer közvetlen munkavégzését és a helyszínen történő mérést, ahelyett, hogy a nagy alkatrészeket egy dedikált 3D-s mérőlaborba vinnék.

A lézertrackerek alkalmasak nagy térfogat mérésére, valamint szerszámok, befogók, egyéb berendezések beállítására és ellenőrzésére.

Az ipari alkalmazásokhoz készült kézi hordozható lézerszeknnerek, nem igényelnek fix letelepítést mint például a koordináta mérőgép vagy hordozható karok, az innovatív pozícionáló targetek gyors és egyszerű beállítást tesznek lehetővé, garantált pontossággal, teljes szabadságot biztosítva szkennelés során még szűk helyeken is. A beolvasott adatok minősége a hordozható lézerszkennerek csoportjában az elérhető legjobbak közé tartozik, nagy pontosságot és felbontást biztosítva.

A hordozható metrológia különböző kategóriáinak kombinációi azonban ugyanúgy lehetségesek. Például egy hordozható kar lézertrackerrel párosítható, így a kar mérési tartományának kiterjesztésével nagyobb volumenű ellenőrzési feladatokat is elvégezhetünk. A lézertrackerek a közelmúltban a kézi tapintókra és a kézi szkennerekre is összpontosított, amelyek tovább növelik a lézertracker alkalmazási lehetőségeit a gyártásközi méréseknél.

Szerezzen versenyelőnyt hordozható metrológiával

A hordozható metrológia térhódításával a minőségellenőrzés és a minőségbiztosítás szinte minden iparágra kiterjedt. Alapvetően a hordozható CMM előremozdíthatja a metrológiát és a feldolgozóipart azáltal, hogy lehetővé teszi a hordozható CMM használatát közvetlenül a gyártási környezetben, különösen a kis és közepes méretű alkatrészek esetén, így valós időben olyan adatokat nyerhet, amelyek megoszthatók több telephely vagy gyár között, javítva a termelés minőségét, legyen szó egyedi vagy tömeggyártásról.

Ellenőrzés végrehajtása közvetlenül a gyártási környezetben

A hordozható méréstechnikai megoldások pontos méréseket tesznek lehetővé közvetlenül a gyártási környezetben, ezáltal javítják a termelékenységet és a hatékonyságot.

Mindenféle alkatrész precíz 3D mérése

A precízen megmunkált prizmatikus alkatrészektől a szabadfelületekből álló alkatrészekig, amelyek különböző formájú, színű, összetett felületű, méretű lehet és akár mozoghatnak is az ellenőrzési folyamat során.

Nagy teljesítmény biztosítása nagy adatállomány felvételéhez

Tekintettel arra, hogy e rendszerek többsége optikai szenzorral van felszerelve, a Metrolog X4 szoftver kínálja a legjobb megoldást, mert páratlan teljesítményt nyújt nagy adathalmazok (pontfelhők) kezeléséhez.

Dióhéjban a hordozható ipari metrológiai rendszerek gyors és egyszerű 3D mérést tesznek lehetővé és a Metrologic Group szoftvermegoldásai csak jobbá teszik őket.

Miért érdemes hordozható mérőeszközöket használni?

  • A folyamathoz egy hordozható 3D mérési megoldásra van szükség kis és közepes alkalmazásokhoz közvetlenül a gyártási környezetben,
  • Költséghatékony alternatívát keres a koordináta mérőgép (KMG) helyett vagy olyan eszközökhöz, amelyek nem követelnek nagy szakértelmet,
  • Már rendelkezik KMG-pel és szeretné fejleszteni vállalatát, további hordozható megoldással, hogy felgyorsítsa minőségellenőrzést,
  • Új a 3D méréstechnikában és egy hordozható mérőeszköz jó megoldásnak tűnik.

A megfelelő szoftver a hordozható mérőeszköz kiegészítéseként

Bármilyen hordozható mérőeszköze is legyen, a Metrolog X4 szoftverünk a legmegfelelőbb, mert használható CAD-fájllal vagy anélkül és minden, a piacon kapható hordozható eszköztípust kezel. Ez különösen igaz akkor, ha már használja univerzális 3D minőségellenőrző szoftverünket a KMG-pel és több okból is szeretné megőrizni szoftveres szakértelmét egy új hordozható mérőeszköz beszerzésekor:

  • program adatátvitel,
  • munkamenetek,
  • jegyzőkönyv sablonok,
  • és mindenekelőtt azért, hogy elkerüljük több különböző szoftver rendszerbe történő integrálását.

Csak egyszerűen a Metrolog X4 szoftverrel

A gyorsan beállítható és egyszerűen használható Metrolog X4 zökkenőmentes mérési munkafolyamatot tesz lehetővé a meglévő hagyományos 3D mérőgéppark mellett, hordozható méréstechnikai megoldásokkal is.

Globális

Átfogó eszközökkel és a legteljesebb szolgáltatáskészlettel a piacon.

Teljesítmény

Jobb átviteli sebesség és jelentős időmegtakarítás a hatékony és könnyen használható szoftverarchitektúra révén.

Biztonságos

Biztosított az eredmények pontossága. Folyamatos kapcsolat a főbb 3D mérőeszköz márkákkal.

Bővítse mérőrendszere képességeit

A hordozható mérőrendszerek saját gyári szoftverei túlnyomórészt működési szinten korlátozottak, nem univerzálisak, hosszadalmas pontfelhő-feldolgozási idővel és hozzávetőleges eredményekkel rendelkeznek.

A beépített szoftver univerzális szoftvermegoldásunkkal való cseréje nemcsak a készülék fizikai módosítását nem igényli, hanem lehetővé teszi a berendezés teljeskörű használatát és a piacon elérhető legszélesebb körű univerzalitást. Továbbá szoftvermegoldásaink ismételten jelentős időmegtakarítást biztosítanak, mivel közvetlenül a gyártás helyén valós idejű, pontos eredményeket adnak.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Ismét Werth-siker az Ipar Napjai szakkiállításon

2024-ben az Ipar Napjai elismerő oklevelében részesült WRT szenzortartó fejünk, ami egyedi technológiájával lehetővé teszi az optikai mérést, minden pozícióban. Ismét kiemelten büszkék vagyunk, hogy ilyen kiemelkedő termékekkel és termékcsaládokkal dolgozhatunk együtt!

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!

Forduljon hozzánk kérdésével!

Szakértői csapatunk örömmel válaszol bármilyen felmerülő kérdésre!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Forduljon hozzánk kérdésével!

Szakértői csapatunk örömmel válaszol bármilyen felmerülő kérdésre!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!