GD&T analízis

Tartalomjegyzék

Geometriai méretezés és tűrésmeghatározás

A hatékony kommunikáció és a következetes mérés minden mérnöki területen és folyamatban alapvető fontosságú a legjobb minőségű termékek tervezése és gyártása szempontjából. A GD&T kulcsfontosságú ezen célok eléréséhez.

A termékminőség javítására a GD&T-t az autóiparban, a repülőgépiparban, az elektronikában, a kereskedelmi tervezésben és más gyártóiparban is eszközként használták az elmúlt néhány évtizedben. Használata párhuzamosan nőtt azzal, hogy az iparágak a gépészeti rajzokról a digitális tervezésre tértek át.

A GD&T biztosítja, hogy az alkatrészek illeszkedjenek és megfelelően működjenek. Ez egy szimbolikus nyelv, amely tökéletes a tervezési célok ábrázolására.

Kezelje az alkatrészek bonyolultságát a Metrolog X4 GD&T feldolgozó motorral

Hogyan javíthatja a GD&T a minőségellenőrzést

Jelenleg több GD&T van beágyazva a Product Manufacturing Informationt (PMI) tartalmazó CAD fájlokba. A minőségügyi mérnököknek nemcsak hozzá kell férniük ezekhez az adatkészletekhez, hanem dekódolniuk kell a mérnöki szándékot is. Ráadásul a nemzetközi GD&T szabványok folyamatosan fejlődnek, lehetőséget adnak különböző értelmezésnek és költséges hibáknak.

A Metrolog X4 szoftverünk a GD&T eszközök átfogó készletét kínálja, amelyek intelligens módon vezetik a felhasználót egy hatékony munkafolyamaton, pontosan megértve az alkatrész állapotát, az összeállítások halmozódó hibáinak lehetséges forrásait azáltal, hogy egyidejűleg sok eredménnyel dolgozunk, pontos információkat, és az elemzésből használható információkat kapunk.

A fejlett algoritmusok és számítási módszerek gyakorlati megközelítése megkönnyíti a GD&T elsajátítását azoknak az elfoglalt mérnököknek, akiknek sok más feladatuk van, vagy olyan felhasználók számára, akik nem rendelkeznek széleskörű GD&T jártassággal.

Biztosítsa az egységes ellenőrzést

A Metrolog jelenleg a következő PMI-jal rendelkező CAD fájlokat támogatja:

CATIA, Siemens NX, Creo, STEP

Növelje a termelékenységet

A Metrolog fejlett GD&T feldolgozómotorral rendelkezik a legbonyolultabb eseteket is rekordidő alatt kezeli.

Az NIST-PTB által tanúsított eredmények önbizalmat adnak a pontos és gyors ellenőrzéshez. A Metrolog funkciói lehetővé teszik, hogy megbízható és következetes mérési programokat alakítson ki teljes nyomon követhetőség mellett a teljes folyamat során.

A Metrolog motorja lehetővé teszi a köztes lépések törlését. nincs többé szükség arra, hogy az operátor tudja, melyik algoritmust vagy megkötéseket kell alkalmazni az ilyen jellemzőkre vagy adatokra. A Metrolog ezeket automatikusan kezeli a szabványos követelményeknek megfelelően. A GD&T Metrologban történő kiértékelésekor a bázisok által definiált referencia (DRF) automatikusan létrejön, a szabadságfokok automatikusan kiválasztódnak a DRF függvényében, elkerülve a lehetséges felhasználói értelmezési hibákat. Az optimalizálás a tűrési zóna alakjától függően is megtörténik.

Biztosítani kell, hogy a gyártás minden szempontból – a tervezéstől a végső ellenőrzésig – teljes mértékben kihasználja a jó minőségű alkatrészek gyors és olcsó előállításában rejlő lehetőségeket.

Csökkentse a selejt mennyiségét és utómunkát

A Metrolog lenyűgöző GD&T megjelenítési képességeket kínál:

  • Táblázatos eredmények számértékekkel, megfelelő vagy nem megfelelő állapotok…
  • Grafikus nézetek a GD&T számítás eredményeit bemutató címkékkel a GD&T mellett…
  • Ezen túlmenően, sok dedikált kiemelt részletet, nézetet biztosít a GD&T eredmények illusztrálására. Ezek a kiemelt részletek olvashatók és nagyon hasznosak a megmunkáló gépkezelő számára, hogy megmutassák, hol, miért és hogyan kell beállítani/átállítani a korrekciót a gyártógépen.

A Metrolog GD&T motorja képes kezelni az ASME és az ISO szabványokat is.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!

Forduljon hozzánk kérdésével!

Szakértői csapatunk örömmel válaszol bármilyen felmerülő kérdésre!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Forduljon hozzánk kérdésével!

Szakértői csapatunk örömmel válaszol bármilyen felmerülő kérdésre!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!