Digital twin és szimuláció

Tartalomjegyzék

Miért olyan fontos a szimuláció a minőség-ellenőrzésben?

Jobb áteresztőképesség

Először is, amikor a méréstechnikusok offline mérőprogramot készítenek a tényleges környezetük és berendezéseik teljes szimulált ikerpárjára, a KMG vagy a robot szabadon folytathatja a mérést és a kiértékelést.

Javított hatékonyság

Másodszor, ha a mérőprogramokat szimulálták és virtuálisan tesztelték, a gyártási folyamatban történő alkalmazás során hiba- és ütközésmentesek.

Gyorsabb programozás és eredmények értelmezése

Harmadszor, az olyan offline szimulációs programok, mint a Silma X4 vagy a Silma X4 i-Robot, közvetlenül működhetnek natív vagy semleges CAD-fájlokkal és automatikusan értelmezhetik a GD&T-t.

A Silma egy erőteljes és lenyűgöző offline 3D-s minőségellenőrző szoftver mérőprogram létrehozására és teljes offline szimulációra.

Egyedülálló virtuális programozó szoftver

A Silma a fejlett offline programozási 3D minőségellenőrző szoftver mérőprogramok létrehozáshoz és teljes offline szimulácikóhoz. Ez a teljesen offline megoldás biztosítja az összes valós összetevő integrálását a virtuális világba.

A Silma felhasználja a tervezésből származó digitális adatokat, lehetővé téve a mérőprogramok létrehozását és érvényesítését, még azelőtt, hogy az első darab megjelenne a gyártósoron.

Jelenleg a szoftver két verziója érhető el, mindkettő jelentős előnyökkel jár:

  • Silma X4 dedikált koordináta mérőgép (KMG) offline programozáshoz és 3D mérési szimulációhoz
  • Silma X4 i-Robot, amelyet közvetlenül a gyártósoron vagy közvetlenül a gyártósor melletti automatizált minőségellenőrzési igények kielégítésére terveztek.

Silma használatával:

  • Programozza be az összes KMG-ét egyetlen szoftverrel, a gép méretétől, márkájától vagy konfigurációjától függetlenül,
  • Szimulálja a mérési munkafolyamatot és észlelje az ütközéseket egy virtuális KMG-környezet használatával, amely pontos másolata a KMG-ének, az alkatrészekkel és egyéb kiegészítőkkel,
  • Készítse el a mérési jegyzőkönyvet az aktív mérést futtató szoftvere nélkül,
  • Végezzen mérés utáni elemzést, beleértve a jegyzőkönyv készítést, a best fit elemzést és további GD&T kiértékeléseket.

Másrészről a Silma X4 i-Robot lehetővé teszi mind a mérő-, mind a robotberendezések teljes gyártósorba állítását, pontos programozással és ütközésveszély nélkül, még a gyártási ciklusok előtt. Megteremti az utat az automatizált minőségellenőrzéshez.

Kifizetődő offline programozási megoldások

A Silma a meglévő mérési programok szimulálását, valamint CAD fájl segítségével újak létrehozását teszi lehetővé. Mindezt gépidő kiesése nélkül. Nincs szükség további know-how-ra; a valóság egyesül a virtuális valósággal és azt a benyomást kelti, mintha egy gép előtt ülnénk és további cselekvéseket terelhetünk vissza a fizikai világba. A Silma olyan mércét állít fel, amelyre minden más szoftver törekszik.

1/ Létrehozási fázis

A Silma X4 időt takarít meg, mivel átveszi a költségigényes munkacella és virtuális környezet létrehozását: a szkennelés, az önközpontosítás, a forgóasztalok, a szerszámcserélők mind offline módon megvalósíthatók. Ezen kívül a széles körben kapható robotok vagy KMG-ek, különböző mérőfejek, tapintók, tapintószárak és tartozékok a széles KMG-könyvtárból kéznél vannak. Támogatja az összes általánosan elérhető márkát: Wenzel, Zeiss, Leitz, Mitutoyo, Hexagon, API, Creaform, Faro, Kreon, Leica, Mora, Nikon, Renishaw és még sok más… Még mindig kétségei vannak? Lépjen kapcsolatba velünk!

2/ Gyorsabb mérőprogram létrehozás

A virtuális mérőgép az Inspection Path Planning (IPP) modulban található intelligens algoritmusnak köszönhetően még kényelmesebben és gyorsabban kezelhető. A teljes mérési rutin programozása helyett – csak egy kattintás – a Silma a legjobb mérési pályát számítja ki, a következőkkel:

  • Automatikus fejtájolás
  • Automatikus ütközés megelőzés
  • Optimalizált útvonal minimális keresztezési pontokkal – intelligens és gyors, függetlenül a tapintó típusától, legyen az érintés vagy optikai.

3/ Offline programozás

A Silma segítségével nem csak mérőprogramokat hozhat létre és szimulálhat, hanem teljes mértékben validálhatja azt és elháríthatja a hibákat a fejlett tapintási és mérési rutinok segítségével. A programozói igényeknek megfelelő és felhasználóbarát felületnek köszönhetően a mérőprogram készítése gyors és egyszerű.

4/ Mérőprogram validálása

Kétségei vannak az mérőprogrammal kapcsolatban? Ne aggódjon többé! A program konzisztenciáját egy 3D-s ellenőrző és elemző motornak köszönhetjük. Az ütközésérzékelés mellett az automatikus akadálykerülés áttekintést és lehetőséget ad a teljes mérési útvonal optimalizálására.

5/ Mérőprogram futtatása

A programot virtuálisan, hiba- és ütközésmentesen küldheti a gépre!

Támogassa a gyártást szimulációval és digitális ikrekkel és tegyen tanúbizonyságot a lehetséges korlátok jobb megértésében, a továbbfejlesztett minőségellenőrzés és a mérési automatizálás terén.

Globálisan

A Silma több mint 800 gépből álló virtuális könyvtárat (DCC és kézi KMG-ek, lézertrackerek, tapintó cserélők, forgóasztalok stb.), több mint 100 robotot és minden egyéb, a valós környezet replikálásához szükséges kiegészítőt tartalmaz, amely több, mint 2650 objektumot jelent.

Teljesítmény

A szoftver gyorsabb ciklusidőt biztosít és a felhasználó számára használható adatokat szolgáltat. Amiben a Silma annyira különbözik a hagyományos konkurens szoftverektől, az a hozzáadott értékű képességeiben rejlik. A Silma több éves programozási tapasztalaton alapul és követi a legújabb szabványokat, hogy garantálja a következetességet és koherenciát a mérőprogramok létrehozása során – gyors, intelligens és megbízható.

Biztonságos

Bízzon a szimulációban, hogy 3D mérését a következő szintre emelje a fejlett ütközésészlelési és automatikus elkerülési képességeknek köszönhetően. A Silma lehetővé teszi a mérési stratégiák, az érzékelőkonfigurációk és a rögzítési konfigurációk optimalizálását és jelentősen hozzájárul a programozási idők csökkentéséhez.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!

Forduljon hozzánk kérdésével!

Szakértői csapatunk örömmel válaszol bármilyen felmerülő kérdésre!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Forduljon hozzánk kérdésével!

Szakértői csapatunk örömmel válaszol bármilyen felmerülő kérdésre!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!