Újabb lépés a jövő felé

Tartalomjegyzék

A komputertomográfia (CT) új távlatokat nyit a 3D méréstechnikában

A bútoripari szerelvényeket gyártó Hettich nemrég bővítette mérőberendezésekből álló gépparkját egy TomoScope HV Compact komputertomográfiás géppel, amelyet a Werth Messtechnik szállított. Ezzel tovább bővülnek a vállalat metrológiai képességei és felgyorsul számos mérési feladat. Találkozott már a Hettich termékeivel? Szinte biztos, hogy igen, csak nem tudott róla. A vállalat termékei mindenféle bútorban megtalálhatók, csak rejtve. A Hettich a bútoripar egyik legnagyobb beszállítója világszerte. Vasalatokat, kihúzókat, zsanérokat, fiókokat és sok más olyan dolgot gyárt, amelyek általában rejtve vannak a bútorokban és a háztartási eszközökben. Legyen szó egyszerű rendszerről vagy csúcstechnikájú elemekről, a Hettich széles termékválasztékában minden ügyfél megtalálja a saját igényeinek megfelelő alkatrészeket.

A globálisan működő családi vállalat székhelye a kelet-vesztfáliai Kirchlengernben található. Itt található a Kompetencia és Méréstechnikai Központ, amely a minőségmenedzsment osztályhoz tartozik és Thomas Wäschebach irányításával működik. Ő így magyarázza: „az utóbbi években a kényelmi funkciókkal ellátott bútorok utáni kereslet rendkívüli módon megnövekedett. Ez egyértelműen látható a bútorokba épített elektronika térnyeréséből, továbbá a könnyű ám nagy teherbírású szerkezetek, a minimális zaj és a tökéletes csillapítás iránti igényből. Ez egyben azt is jelenti, hogy szigorodnak a minőségi elvárások az alkatrészekkel szemben, amire mi szerkezeti módosításokkal és megfelelő berendezésekkel válaszoltunk.”

 width=

 

A méréstechnikai csoport magasan képzett munkatársakból áll, akik csúcstechnikájú mérőgépekkel végzik a munkájukat. A tevékenységeik közé tartoznak a prototípusmérés, az elsőminta-darabok vizsgálata, a komponensek újrakalibrálása, és az ügyfélreklamációk kivizsgálásának támogatása. A németországi giesseni központú Werth Messtechnik már sok éve a Hettich partnere és mérőgép-beszállítója.

„Első Werth mérőgépünket még 1998-ban szereztük be. Ahogy a 3D méréstechnika egyre fontosabbá vált, kibővítettük és egyenként optimalizáltuk a gépparkunk.” idézi fel Sven Jütersonke, aki az első 3D mérőprogramokat írta akkoriban. A Hettich vállalat Werth gyártmányú multiszenzoros koordináta mérőgépek beszerzése mellett döntött. Találunk köztük gyártásközi mérésekre való ScopeCheck gépeket, illetve több 3D-CNC Inspector FQ gépet is. A kopásmentes lineáris hajtások a lehető legnagyobb mérési sebességet teszik lehetővé, hogy a gyártási ellenőrzés maximális kapacitással működjön. Mindkét géptípus Werth Zoom optikai egységgel és egy SP25 szkennelő mérőfejjel van ellátva. E multiszenzoros megoldásnak köszönhetően a legtöbb darab egy beállítással mérhető. A méréseket manapság leginkább a gépkezelők végzik, közvetlenül a gyártógépeknél.

 

A TomoScope teljes egészében digitalizálja a vizsgált darabokat, μm-es felbontással

Az utolsó beruházás jól példázza a Hettich innováció iránti elkötelezettségét. Kb. két éve a Hettich beszerzett egy TomoScope HV Compact röntgentomográfiás koordináta mérőgépet a Werth Messtechnik vállalattól. Thomas Wäschebach így indokolta a döntést okait: „A TomoScope teljes egészében digitalizálja a vizsgált darabokat, μm-es felbontással. A művelet gyors, nem bonyolult és sokkal több információt ad a komplett darabról, beleértve annak belsejét is, mint amit eddig vizsgálni tudtunk, vagy csak rendkívül nagy erőfeszítések árán tudtunk megtenni. Ezekkel az információkkal javítani tudjuk a folyamat és az alkatrész minőségét.”

Az utóbbi két évben a komputertomográfiás koordináta mérőgépek fontos teret hódítottak maguknak. Ezek közül a legfontosabb az új termékek elsőminta-darabjainak vizsgálata. Jütersonke, aki a csoport összes Werth mérőgépéért egy személyben felel, így összegzi az előnyöket: „Új termékeknél jelentős mértékben csökkenteni tudtuk azt a korrekciós időt, amivel a prototípus sorozatgyártásba kerülhet.”

 

 width=

Példát is hozott: A Hettich nemrég prototípusokat kapott műanyagból készült menetes burkolati elemekből. Lemérte őket a TomoScope géppel és létrehozott egy színkódolt eltéréstérképet. A szerszámgyártó pedig a tomográfiai eredmények alapján elvégezte a fröccsöntő szerszám korrekcióit. A köszörűgéppel végzett néhány gyors változtatás után már a komplett darab a zöld tűrési zónába esett. Jütersonke így magyarázza: „Ha ezt egy hagyományos koordináta mérőgéppel kellett volna

elvégeznünk, csak az első ellenőrzés programozására elment volna egy vagy két nap. Mindent egybevetve biztosan legalább tízszer annyi idő kellett volna a méréshez.”

 

Egyszerű üzemeltetés és vizsgálat

A Werth TomoScope HV Compact használata Alexander Obert szerint rendkívül egyszerű. Ő két évig kezelte a gépet mérési technikusként. „Egy alkatrész leméréséhez semmilyen beállítást nem kell végeznem. Elhelyezem a munkadarabot közvetlenül a rögzítőkészüléken, a forgóasztalon, amely a röntgenforrás és a detektor között helyezkedik el.” Obert ezután beírja a WinWerth szoftver felhasználói interfészén a teljesítmény, az expozíciós idő, a szükséges pontosság paramétereit, továbbá megadja, hány felvétel készüljön. Ha ezzel végzett, elindítja a mérési eljárást, amely normál műanyag alkatrészek esetén néhány perc alatt automatikusan lefut. „Nagyobb vagy finom szerkezetű komponensek esetén egy raszterelési funkciót használhatunk, amely részfelvételeket készít a munkadarabról, majd ezeket egy nagyobb felvételű teljes képpé állítja össze.” mondja Obert. A felhasználó számára a végeredmény egy, a munkadarab teljes belső és külső geometriáját leíró 3D-s pontfelhő (STL-adat), ami azután különböző módokon vizsgálható.

 

Hibák felismerése egy pillanat alatt

Egy rendkívül népszerű és gyors elemzési mód a CAD-adatok alapján történő névleges/tényleges összehasonlítás. A felhasználó áttekintheti az eredményül kapott színkódolt eltéréstérképet, és másodpercek alatt azonosíthatja a problémás részeket. Részletesebb információkhoz a WinWerth mérőszoftver méretek meghatározására is alkalmas interaktív módon vagy egy mérőprogram segítségével.

 width=

Az elemzés igazán rugalmas ilyen szempontból. Persze ha egy darab 50, 100 vagy 200 jellemzőjét kell meghatározni, akkor a művelet eltart néhány órát. A mérőprogram viszont interaktív módon írható meg „Teach” üzemmódban, és ezzel párhuzamosan el is menthető a háttérben. A program ezután azonnal használatra kész további darabok méréséhez.

Részletes vizsgálatokhoz WinWerth mérőszoftverrel ellátott kiegészítő offline munkaállomások telepíthetők. A TomoScope ezután további mérési feladatokhoz is rendelkezésre áll. E munkaállomásoknak nem feltétlenül kell magában mérőszobában lenniük. Lehetnek akár másik műszaki osztályon is, ahol csupán a pontfelhőkre van szükség ahhoz, hogy elemzéseket lehessen végezni.

 

 

 

A belső szerkezet roncsolásmentes vizsgálata

A TomoScope HV Compact különösen a bonyolult műanyag daraboknál mutatja meg a folyamat alapú mérés előnyeit. A volumetrikus adatokból bármelyik keresztmetszet kiválasztható és felhasználható az alkatrészek méreteinek és anyagának kiértékelésére. „Korábban megmunkált és csiszolt metszeteket készítettünk a belső méretek meghatározásához.” magyarázza Jütersonke. „Ez rendkívül sok munkával járt, ezért csupán egy csiszolt metszetet használtunk a minőségbiztosításhoz. Ma már minden erőfeszítés nélkül tudunk mérést végezni bármelyik tetszőleges keresztmetszetben. Az egyetlen extra munkát az információk utólagos feldolgozása jelenti.” A metszetek nem csupán az összes méret vizsgálatát teszik lehetővé. de a méréstechnikus azt is megállapíthatja, hogy a kitöltő anyag eloszlása megfelelő-e, illetve vannak-e zárványok a műanyag vagy fém öntvényben. Pontos eredmények birtokában a fröccsöntő szerszám alakja vagy a fröccsöntési paraméterek optimalizálhatók.

 

 width=

Ezenkívül a röntgentomográfia páratlan lehetőséget kínál az összeszerelt egységek vizsgálatára.
A roncsolásmentes mérési eljárásnak hála az egységet nem kell darabjaira szerelni a működésének ellenőrzéséhez és a hibák megtalálásához. A TomoScope gép és a WinWerth mérőszoftver segítségével
a felhasználó virtuálisan áthaladhat az összeszerelt egységen, és ellenőrizheti az összeállítás helyességét.
Ez sokkal hatékonyabb megoldás, mint a szétszerelés, ahol a hibákra vonatkozó információk gyakran elveszhetnek.

A Werth TomoScope választása mellett számos érv szólt. Ezekről így beszél Jütersonke: „A gép teljesítménye rendkívül meggyőző volt, a hosszú távú együttműködésünk és a WinWerth szoftver ismerete csak további érvek voltak a döntéshozatalnál.” ■

 width=

 

 

Forrás: Werth Messtechnik GmbH.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Ismét Werth-siker az Ipar Napjai szakkiállításon

2024-ben az Ipar Napjai elismerő oklevelében részesült WRT szenzortartó fejünk, ami egyedi technológiájával lehetővé teszi az optikai mérést, minden pozícióban. Ismét kiemelten büszkék vagyunk, hogy ilyen kiemelkedő termékekkel és termékcsaládokkal dolgozhatunk együtt!

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!