Mikronos méretek

Tartalomjegyzék

Meditech

A Werth Magyarország Kft. a németországi Werth Messtechnik GmbH leányvállalataként 2010-ben kezdte meg tevékeny-
ségét a hazai piacon, de felhalmozott tapasztalata a cégalapító és a műszaki kollégák révén több mint másfél évtizedes múltra tekint vissza a magyarországi koordináta-méréstechnika piacán.

A Werth Messtechnik GmbH 60 éve van jelen a dimenzionális méréstechnika területén. Kiemelkedően magas minőség és nagy pontosság jellemzi termékpalettájukat. Termékeik forgalmazásával hazánkban is elérhetők megoldások az általános 3D-s optikai mérési feladatokra és a nagy bonyolultságú, egyszerre több szenzort (optikai, tapintó-, lézer- vagy CT-s) alkalmazó, komoly fejlesztést igénylő feladatok ellátására az úgynevezett multiszenzoros elv segítségével.

A következőkben néhány gyakorlati alkalmazási példát mutatunk be a Werth termékeinek felhasználásával.

Dimenzionális méréstechnika széles körben

Sztentek 100 százalékos méretellenőrzése Szabadalmaztatott nagy sebességű, úgynevezett on the fly optikai digitalizálás után a sztentek valamennyi mérete kiértékelésre kerül.

 width=

 

Orvostechnikai segédeszközök mérése 3D-s komputer-tomográfiai technológiával A munkadarabok kialakítása, esetlegesen összeszerelt állapotban történő mérése esetén 3D-s térfogat-pontfelhő kerül felvételre az orvostechnikában már jól ismert komputertomográfiai eljárás segítségével, azzal a különbséggel, hogy a Werth gépek a röntgenes méréstechnika vezető úttörőjeként már a mikronos tartományban történő mérési pontosságot is elérték.

 width=

 

Implantátumok és protézisek geometriai ellenőrzése optikai és egyéb szenzorokkal A fogászati, ortopédiai és belgyógyászati implantátumok esetében is kiemelkedő pontossági követelményeknek kell megfelelni. A munkadarab anyagának és kialakításának függvényében számtalan szenzor közül választva automatizálható a termékek méretellenőrzése.

 

 width=

 

Orvostechnikai segédeszközök mérése optikai és egyéb szenzorokkal Az injekciós tűk, fecskendők, a dialízis kellékei, a kontaktlencsék, az adagolóegységek és még számos más orvostechnikai kellék napról napra egyre szigorúbb pontossági követelményekkel készül, amelyek ellenőrzése, mérése szintén megoldandó feladat.

 

A mobil 3D-s méréstechnika élén

A Creaform Inc. beszállító a piacvezetők közé tartozik hordozható, optikai elvű koordináta-méréstechnikai megoldásaival. A céget 2002-ben alapították, és rövid idő alatt a világ egyik legfejlettebb mobil 3D-s méréstechnikai berendezéseket gyártó vállalatává avanzsált. Küldetése az élvonalbeli hordozható 3D-s mérési és elemzési technológiák fejlesztése, gyártása és értékesítése, amelyekkel jentős termelékenységnövekedés érhető el. Jelenlegi pozícióját nem kis mértékben az alkalmazottak szakértelemének és elkötelezettségének köszönheti.

A továbbiakban a Creaform termékeire alapozva mutatunk be néhány alkalmazási példát.

Ortopédiai és protézisekhez történő felhasználás Művégtagok és más testrész-replikációk egyedi elkészítését segíti. Lehetővé válik például a láb lenyomatának 3D-s megjelenítése terheléssel és anélkül.

 

 

 width=

 

Koponyaszkennelés Úgynevezett plagiocephaliás megbetegedésben szenvedő csecsemők kezelésében szükség van a koponya alakjának érintésmentes, gyors és pontos digitális mérésére, amely által könnyen legyárthatók a terápiás sisakok, továbbá egyszerűen nyomon követhető az alakváltozás a kezelés során.

Plasztikai és esztétikai sebészeti felhasználás Testrészek (például fül, orr, kéz, láb) 3D-s szkennelése a műtét előtti és utáni állapot vizuális megjelenítése és összehasonlítása, továbbá akár egy műtéti eljárás szimulálása céljából.

Lábsebészeti alkalmazás A lábfej, sarok, lábujjak 3D-s szkennelése lábsebészeti merevítések és felszerelések egyedi gyártásához.

Emlősebészeti felhasználás A mell műtét előtti (preoperatív) 3D-s szkennelése a műtét utáni (posztoperatív) mellrekonstrukció számára, a páciens saját testalakjára és a mérésekre támaszkodva. Természetesen a komplex rendszerekhez kapcsolódó mindennemű szoftver, szolgáltatás és tartozék elérhető, ezzel is megkönnyítve a felhasználók mindennapjait.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!