Hírek a komputertomográfia (CT) világából

Tartalomjegyzék

Komputertomográfiás mérés egy hagyományos 3D koordináta-mérőgép áráért!

 

A Werth bemutatta a Werth TomoScope® XS termékcsalád harmadik modelljének számító „FOV” berendezést. A TomoScope® XS sorozat a Werth nagy teljesítményű, kompakt, CT-technológiával felvértezett koordináta-mérőgépeit foglalja magában. A még költséghatékonyabbnak ígérkező új gépmodell kezelése rendkívül egyszerű.

2005-ben, az első komputertomográfiás mérőberendezés (TomoScope® 200) kifejlesztése során is már nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a technológia a vonzó árfekvésnek köszönhetően a lehető legtöbb felhasználó számára legyen elérhető. Az elkövetkező években a fejlesztések az egyre nagyobb teljesítményű gépek felé mutattak, amelyek már a sűrűbb anyagokból készült nagyobb munkadarabok mérését is lehetővé tették. A Werth Messtechnik 2017-ben mutatta be a cég nagyobb gépeihez hasonló képességekkel felruházott, kompakt kialakítású TomoScope® XS-t, tavaly pedig a TomoScope® XS Plus még a TomoScope® XS mérési teljesítményét is képes volt megduplázni. A most megjelent TomoScope® XS FOV (Field Of View – látómező) gépben a röntgenátvilágítási technológia terén végzett több mint 15 éves fejlesztési tapasztalat tükröződik vissza – ezért is tud a Werth egy komputertomográfiás mérőrendszert egy hagyományos 3D koordináta-mérőgép áráért kínálni.

Teljesen automatikus „in the image” mérés

A detektor választható rögzítési irányától függően az új CT-berendezés 120 mm átmérőjű vagy magasságú mérési tartománnyal rendelkezik. Maga a mérés a látómezőben megy végbe. Az opcionális 6 megapixeles detektor kimagaslóan nagy felbontást tesz lehetővé. Az OnTheFly üzemmód és a digitális munkadarab valós idejű rekonstrukciója gyors mérést biztosít.

 width=

A mintegy 120 mm mérési tartománynak, az opcionális 6 megapixeles detektornak és a gyors OnTheFly működési elvnek köszönhetően a TomoScope® XS FOV mérőgép ideális a műanyag alkatrészek gyártásközi méréséhez

A TomoScope® XS FOV egy teljesen automatizált rendszer, előre beállított, a használatot megkönnyítő paraméterekkel. A gépkezelő elhelyezi a munkadarabokat a forgóasztalon, és már meg is kezdheti a mérést. Az alkalmazásnak megfelelően néhány mérési paraméter – például a feszültség vagy az előszűrés – módosítható.

Műanyag munkadarabok gyártásközi mérése

A TomoScope® XS FOV ideális a tömeggyártott műanyag termékekkel, például a csomagolóiparban használt munkadarabokkal kapcsolatos mérési feladatok elvégzésére. Ilyenek lehetnek például a joghurtosdobozok, a kupakok, a tiplik vagy a műanyag inhalátorházak. Megfelelő rögzítőelemekkel számos apró munkadarab, például a fedelek, vagy a műanyag fogaskerekek is mérhetővé válnak. A kiértékelés során a „Munkadarab-szétválasztás” szoftverfunkció automatikusan szétválasztja a mérési adatokat. Az eredmények a WinWerth® 3D grafikus ablakban felhasználóbarát módon jelennek meg. A tűrési szintek megkülönböztetésére szolgáló színkódos jelzések beépülnek a mérési jelentésbe, ami megkönnyíti a gyártásközi és a gyártósor melletti mérések gyors áttekintését.

A TomoScope® XS FOV egy rugalmasan használható eszköz a gyors komputertomográfiás mérésekhez. A karbantartásmentes, monoblokk kialakítású, 130 kV feszültségű csöveknek köszönhetően a berendezést magas rendelkezésre állás jellemzi. A gépet a Werth műszakkorlátozás nélküli 24 hónapos garanciával szállítja. Az átfogó védelmet szem előtt tartó konstrukció révén a berendezés szinte bárhol használható. A Tomo-Scope® XS FOV – a Werth Messtechnik összes komputertomográfiás mérőberendezéséhez hasonlóan – teljes mértékben megfelel VDI/VDE 2617 irányelvsorozatban leírtaknak. A Werth kalibráló laboratóriuma szerezte meg elsőként a röntgensugaras koordináta-mérőgépek a VDI/VDE 2617 irányelvsorozat 13. oldala szerinti DAkkS kalibrálására jogosító akkreditációt.

 

Forrás: Werth Magyarország Kft.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Ismét Werth-siker az Ipar Napjai szakkiállításon

2024-ben az Ipar Napjai elismerő oklevelében részesült WRT szenzortartó fejünk, ami egyedi technológiájával lehetővé teszi az optikai mérést, minden pozícióban. Ismét kiemelten büszkék vagyunk, hogy ilyen kiemelkedő termékekkel és termékcsaládokkal dolgozhatunk együtt!

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!