CT-vizsgálatok az ipari gyártásban

Tartalomjegyzék

A méréstechnika úttörői számára nem titkolt cél a koordináta-mérőgépek gyártósorokba történő integrálása

A feldolgozóipar a magyar gazdaság sikerágazatává vált az elmúlt években. A dinamikus növekedés felett azonban 2018-tól kezdve egyre nagyobb viharfelhők gyülekeztek. A koronavírus-járvány miatt kiváltott leállások pedig egyértelművé tették, hogy mérsékelt marad az ipari növekedés dinamikája. A beszállítói szerződésekben egyre erősebb a költségnyomás, és egyre szigorúbbak a minőségi követelmények is. Mindkét trend a hatékonyság növelése és a korszerű gyártástechnológia meghonosítása irányába hajtja a cégvezetőket.

Egy korszerű méréstechnikai rendszer bevezetése megoldást jelenthet mind a költség-, mind a minőségoldalról érkező elvárások teljesítésére. Az autonóm gyártási folyamatok víziója ugyanis napjainkra kézzelfogható valósággá vált, sőt a versenyképesség fenntartásának kulcsa lett az automatizálás és a digitalizáció. A gyártás és a minőségbiztosítás manapság hálózatba kapcsolva működik, a modern mérőrendszerek pedig egyre szélesebb funkciókészletet kínálnak egyre kisebb helyigény mellett.

Komputertomográfiás mérőgépek térhódítása

A komputertomográfia (CT) egy komplett pontfelhőt meghatározva képes a komplett munkadarab bemérésére, beleértve annak belső geometriáját is. A CT-technológia még nem számít elter-jedtnek hazánkban, mert sok gyártó továbbra is a bérmérésekre hagyatkozik, és csak a kiértékelést végzik el házon belül. Fontos azonban megérteni, hogy a saját mérőgép birtokában a vállalkozás minden gyártási folyamata átláthatóvá válik, ami a rendszerszintű költség- és minőségoptimalizálás kulcsa.

A Werth idén két új CT-mérőgépet mutat be a nagyközönségnek. A TomoScope® XS világsikere után érkezett a kompakt készülékek következő generációja, a TomoScope® XS Plus. A TomoScope® FQ terméksorozattal pedig nem titkolt cél, hogy a komputertomográfiás koordináta-mérőgépeket akár multiszenzoros koordináta-mérőgépekkel kombinálva a gyártósorokba lehessen integrálni. Szoftveroldalon a WinWerth® mérőszoftver új modulokkal bővült.

TomoScope® XS Plus – kompakt méret nagy méréstartománnyal

A komputertomográfiát alkalmazó új TomoScope® XS Plus koordináta-mérőgép duplaakkora méréstartományt biztosít, mint elődje, a TomoScope® XS, mégis helytakarékos kivitel és alacsony tömeg jellemzi. A gyakorlatilag karbantartásmentes, kimagasló rendelkezésre állású mérőgéppel nagy felbontású mérések végezhetők kiváló teljesítmény és relatív rövid mérési idő mellett. Az új készülék gyártósori integrálásra is alkalmas, amit a munkadarab-térfogat valós idejű, mérésekkel párhuzamos rekonstrukciója, a rendkívül gyors kiértékelő szoftver és az OnTheFly-CT tesz lehetővé.
Rasztertomográfiánál a munkadarab különböző részeiről egymás után több átvilágítási kép készül. A munkadarab különféle szöghelyzeteiben készített képekből azután rekonstruálható a munkadarab térfogata és a szabadalmaztatott szubvoxel-eljárással kiszámíthatók a mérési pontok az anyagátmeneteknél. Ezzel a megoldással nagyobb, akár 450 mm hosszú munkadarabok mérése is megoldható. Kisebb objektumok nagy felbontású vizsgálata, illetve komplett vizsgálat egyaránt elvégezhető rövid mérési idő mellett. A mérés eredményeként a komplett munkadarab-térfogat rendelkezésre áll, tetszőlegesen állítható felbontással minden koordinátatengelyen (60 milliárd voxelig). A mérési pont felhő lehetőséget ad az előírt és tényleges értékek összehasonlítására – amivel a problémás területek egy szempillantással azonosíthatók –, továbbá a geometriai tulajdonságok mérésére.

Komputertomográfia a gyártósoron

Az új Werth TomoScope® FQ szériával néhány tíz másodperc alatt elvégezhetők a CT-mérések. Ezzel a típussal akár 50-szer gyorsabban hajtható végre a mérési pont felhő kiszámítása és kiértékelése. A modul a 30 másodperces ciklusok során meghatározza a geometriai jellemzőket, elvégzi a tényleges értékek összehasonlítását, és ellenőrzi a munkadarabok hibátlanságát. Egy redőny beépítésével a röntgenforrás időigényes beés kikapcsolása szintén elkerülhető, emellett megnő az élettartam, mivel csökken az intenzív igénybevétel.
A karbantartásmentes röntgencsövek magas szintű rendelkezésre állást garantálnak a készüléknek. A 225 kV, illetve opcionálisan 300 kV gyorsító feszültség nagy sűrűségű anyagok és nagy méretű munkadarabok mérését is lehetővé teszi.

Gyártásközi mérésekhez a mérőprogramok egy, a géptől távolabb kialakított munkahelyen is előkészíthetők. A munkadarabok egy zsilipen kerülnek be a robot körül kialakított biztonsági tartományba, ahol automatikusan végbemegy a mérőkészülékek betöltése. A CT koordináta-mérőgépek a munkadarab röntgenátvilágítási képeit rögzítik különböző pozíciókban, majd ezekből
hoznak létre egy komplett munkadarab-térfogatot, annak belső geometriájával együtt. Az anyagátmenetekhez tartozó mérési pontokat a már említett szubvoxeleljárással állapítják meg.

A WinWerth® Scout kezelőfelületen lista jeleníthető meg a hálózatba kapcsolt munkahelyeken mért összes munkadarabról. A WinWerth® Scout segítségével pl. a műszakvezető gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti a mérési eredményeket: a tűrésen kívüli munkadarabokat a szoftver színekkel emeli ki. A mérés és az ellenőrzés ugyanabban a szoftverben történik, így csak egyetlen
szoftverlicencre van szükség. Az egységes szoftver a CT és a multiszenzoros koordináta-mérőgépek közötti feladatok megosztására is lehetőséget ad.

A gyártásközi mérések a komplex geometriák mellett nagyobb darabszámok, valamint összetettebb darabok, pl. szeleptömbök és öntvényházak esetén is előnyösek A Werth TomoScope® FQ gépsorozat 30 másodperc alatt képes lemérni az ilyen munkadarabokat, de rendkívül sok idő takarítható meg több kisebb munkadarab együttes mérésével is.

 width=

Kiterjesztett szoftveres támogatás

A WinWerth® új TomoAssist szoftvermodulja még egyszerűbbé teszi a TomoScope® készülékek kezelését. A TomoAssist modullal automatikusan meghatározhatók a CT adott mérési feladathoz optimális beállítási paraméterei. Az eljárás a csőteljesítményre, a feszültségre, az előszűrőre és a megvilágítási időre, valamint a vetítések számára egyaránt javasol értéket. Ennek során egyaránt figyelembe veszi a munkadarab tulajdonságait, pl. geometriáját, helyzetét és anyagát, valamint a szükséges szerkezeti felbontást, a kritikus  ellenőrzési méretek függvényében. A WinWerth® TomoAssist segítségével a gépkezelő tapasztaltságától függetlenül mindig kiváló ismételhetőség és rövid mérési idő érhető el.

Amikor a mérési értékek pontossága meghatározott, például a munkadarab gyártása által megadott tűréshatárok esetén, a paraméterek automatikusan beállításra kerülnek, ezzel minimalizálva a mérési időt. A modul becslést is ad a mérési időre. Az idő megtakarításával csökken az ellenőrzés költsége. A mérési idő (amit gyakran a gyártási ciklus határoz meg) előírásával a segédszoftver automatikusan optimalizálja azt, és elérhetővé válik a kalkulált mérési idő. Ezzel feleslegessé válnak az időigényes és költséges tesztmérések, a készülék pedig hatékonyan használható.
Így a kevésbé tapasztalt felhasználók is néhány lépéssel meghatározhatják az optimális mérési paramétereket a tomográfiához.

A tapasztalt gépkezelők a WinWerth® TomoAssist modult arra is használhatják, hogy az egyes paramétereket a megváltozott peremfeltételekhez igazítsák, maximalizálva ezzel a csőteljesítményt az előzetesen megadott szerkezeti felbontáshoz. A feszültség és az előszűrő optimalizálásával nagy kontraszt és kis zaj érhető el. Mindkettő hozzájárul az ismételhetőség növeléséhez, illetve a mérési idő csökkentéséhez. A megvilágítási idő és a forgatási lépések optimalizálása révén a valóban szükséges minimumra csökken a mérési idő.

 

Forrás: Werth Magyarország Kft.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Ismét Werth-siker az Ipar Napjai szakkiállításon

2024-ben az Ipar Napjai elismerő oklevelében részesült WRT szenzortartó fejünk, ami egyedi technológiájával lehetővé teszi az optikai mérést, minden pozícióban. Ismét kiemelten büszkék vagyunk, hogy ilyen kiemelkedő termékekkel és termékcsaládokkal dolgozhatunk együtt!

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!