A műhelyszinti minőség-ellenőrzés eszközei

Tartalomjegyzék

Nagy pontosságú hordozható mérőgépek gyártásközi felhasználásra
A minőségbiztosításban mindig is problémát jelentettek a termelésközeli mérések. Eddig a mérési bizonytalanságot jelentősen növelő rezgések és egyéb környezeti változások rendkívüli mértékben befolyásolták a mérés kimenetelét. A jó hír az, hogy a megoldás itt van előttünk!

A Creaform, a hordozható 3D mérési megoldások és mérnöki szolgáltatások első számú globális szállítója bejelentette új, hordozható koordinátamérő gépét (CMM), a HandyPROBE Next készüléket. Ezt az új generációs, optikai alapú tapintós vizsgálati megoldást a gyártósorok mellett végzett szigorú minőség-ellenőrzések egyre fokozódó elvárásaira válaszul tervezték. A HandyPROBE Next növelt termelékenysége és hatékonysága a gyártásközi használatra alkalmas kivitellel párosulva egyedülállóan pontos munkadarabmérést tesz lehetővé, pontosan ott, ahol arra szükség van.

Az új rendszer a következő előnyöket nyújtja azoknak a minőség-ellenőrzési szakértőknek, akik hordozható készülékkel ellenőrzik a gyártószerszámok, befogókészülékek, szerelvények, részegységek és a végtermékek méreteit a gyártásban:

• kétszer pontosabb mérés: ASME B89.4.22 szabvány szerint 0,064 mm volumetrikus pontosság a környezeti feltételek ingadozásától függetlenül, a TRUaccuracy technológiának hála;

• azonnali mérés: A HandyPROBE Next vezeték nélküli mérőkészülékkel fix mérési elrendezés nélkül határozhatók meg a koordináták, ami nagy segítséget jelent a gyártók számára az egyre szigorúbb minőségi elvárások teljesítéséhez;

• nagyobb, bővíthető mérési térfogat: Egyszerűen és dinamikusan bővíthető, szemben a mérőkarokkal, amelyek időről időre nagyobb fejlesztéseket igényelnek;

• új, ergonomikus és masszív kivitel a megbízható műhelyszinti használathoz: Nagyobb felhasználói élmény, kevesebb állásidő és kedvezőbb költségek;

• standard és Elite változatban: A felhasználók egyedi igényekhez választhatnak modellt.

 

A gyártók számára mind nagyobb terhet jelent az, hogy egyre szigorúbb minőség-ellenőrzési műveleteket kell beiktatniuk gyártási eljárásaikba, miközben fenn kell tartaniuk termelési folyamataik hatékonyságát. A csúcsminőségű termékek hatékony gyártására vonatkozó modern elvárások teljesítéséhez a HandyPROBE Next olyan sokoldalúságot, műhelyszinti pontosságot és hordozhatóságot garantál, amely csuklós karos vagy fix koordinátamérő gépekkel egyszerűen elérhetetlen.

A készülék átfogó megoldást kínál olyan minőségügyi problémákra, amelyek ha megoldatlanok maradnak, késedelmes gyártást és munkadarab-ellenőrzést, gyártási hibákat és extra költségeket jelenthetnek. A Creaform átfogó minőség-ellenőrzési megoldási rendszerének részeként a gyártásban dolgozó gépkezelők a MetraSCAN 3D hordozható CMM-szkenner révén 3D szkenneléssel egészíthetik ki eddigi vizsgálati műveleteiket. A megoldás minden szempontból kompatibilis a Creaform VXinspect méretellenőrző szoftverrel.

 

MetraSCAN 3D lézerszkenner

Az új változat 12-szer gyorsabban, méréstechnikai pontossággal, közvetlenül a műhelyszinten képes mérni fekete, többszínű és csillogó felületeket. Az egyre szigorúbb gyártási minőségi szabványokhoz igazodva újratervezett készülék optimálisan ötvözi a műhelyszinti 3D szkenneléshez fontos pontosságot, sebességet és flexibilitást. A MetraSCAN 3D használata magától értetődő és egyszerű, így kezelése gyakorlottságtól függetlenül gyorsan elsajátítható. A gyártásban, autóiparban és repülőgépiparban érdekelt felhasználók nagyra fogják értékelni a következő újításokat:

• 1,5-szer nagyobb pontosság: 0,064 mm volumetrikus pontosság a környezeti feltételek ingadozásától függetlenül;

• a leggyorsabb 3D-s szkenner a piacon: A lézerszkennerek között egyedülálló 480 000 mérés/másoderces teljesítmény, ami 12-szer gyorsabb az előző generációnál;

• új, könnyű és masszív kivitel a megbízható műhelyszinti használathoz: Fokozott felhasználói élmény, kevesebb állásidő és kedvezőbb költségek;

• 350-es, 750-es típusként, Standard és Elite változatban: A felhasználók kiválaszthatják az igényeiknek megfelelő sebességet és pontosságot.

 

A TRUaccuracy megoldásnak köszönhetően a MetraSCAN 3D optikai alapú adatgyűjtő folyamata a környezeti körülmények ingadozásától függetlenül kimagasló mérési pontosságot garantál kis és nagy munkadaraboknál egyaránt. A fekete, többszínű és csillogó felületeken is kiválóan használható rendszerrel a gyártók a gyártási folyamat bármely pontján gyorsan azonosíthatják a lehetséges minőség-ellenőrzési problémákat, függetlenül a munkadarab bonyolultságától és anyagától.

Olyan sokoldalú és hordozható mérési megoldást találni, amely a fix gépekkel megegyező pontosságra képes a zsúfolt és leterhelt gyártási környezetekben, igazi kihívást jelent minden minőségellenőr és gyártásfelügyelő számára. A fejlesztők legfontosabb célja volt, hogy partnereik alkalmazási igényeit szem előtt tartva a műhelyszinti minőség-ellenőrzés első számú készülékévé tegyék optikai CMM 3D szkennerüket.

A részletesebb minőség-ellenőrzéshez a vizsgálati eljárások egypontos mérésekkel egészíthetők ki az új HandyPROBE Next hordozható koordinátamérő géppel, amely a MetraSCAN 3D-hez hasonlóan szintén kompatibilis a Creaform VXinspect méretellenőrző szoftverrel.

 

 

Forrás: Werth Magyarország Kft.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!