A műhelyszinti minőség-ellenőrzés eszközei

Tartalomjegyzék

Nagy pontosságú hordozható mérőgépek gyártásközi felhasználásra
A minőségbiztosításban mindig is problémát jelentettek a termelésközeli mérések. Eddig a mérési bizonytalanságot jelentősen növelő rezgések és egyéb környezeti változások rendkívüli mértékben befolyásolták a mérés kimenetelét. A jó hír az, hogy a megoldás itt van előttünk!

A Creaform, a hordozható 3D mérési megoldások és mérnöki szolgáltatások első számú globális szállítója bejelentette új, hordozható koordinátamérő gépét (CMM), a HandyPROBE Next készüléket. Ezt az új generációs, optikai alapú tapintós vizsgálati megoldást a gyártósorok mellett végzett szigorú minőség-ellenőrzések egyre fokozódó elvárásaira válaszul tervezték. A HandyPROBE Next növelt termelékenysége és hatékonysága a gyártásközi használatra alkalmas kivitellel párosulva egyedülállóan pontos munkadarabmérést tesz lehetővé, pontosan ott, ahol arra szükség van.

Az új rendszer a következő előnyöket nyújtja azoknak a minőség-ellenőrzési szakértőknek, akik hordozható készülékkel ellenőrzik a gyártószerszámok, befogókészülékek, szerelvények, részegységek és a végtermékek méreteit a gyártásban:

• kétszer pontosabb mérés: ASME B89.4.22 szabvány szerint 0,064 mm volumetrikus pontosság a környezeti feltételek ingadozásától függetlenül, a TRUaccuracy technológiának hála;

• azonnali mérés: A HandyPROBE Next vezeték nélküli mérőkészülékkel fix mérési elrendezés nélkül határozhatók meg a koordináták, ami nagy segítséget jelent a gyártók számára az egyre szigorúbb minőségi elvárások teljesítéséhez;

• nagyobb, bővíthető mérési térfogat: Egyszerűen és dinamikusan bővíthető, szemben a mérőkarokkal, amelyek időről időre nagyobb fejlesztéseket igényelnek;

• új, ergonomikus és masszív kivitel a megbízható műhelyszinti használathoz: Nagyobb felhasználói élmény, kevesebb állásidő és kedvezőbb költségek;

• standard és Elite változatban: A felhasználók egyedi igényekhez választhatnak modellt.

 

A gyártók számára mind nagyobb terhet jelent az, hogy egyre szigorúbb minőség-ellenőrzési műveleteket kell beiktatniuk gyártási eljárásaikba, miközben fenn kell tartaniuk termelési folyamataik hatékonyságát. A csúcsminőségű termékek hatékony gyártására vonatkozó modern elvárások teljesítéséhez a HandyPROBE Next olyan sokoldalúságot, műhelyszinti pontosságot és hordozhatóságot garantál, amely csuklós karos vagy fix koordinátamérő gépekkel egyszerűen elérhetetlen.

A készülék átfogó megoldást kínál olyan minőségügyi problémákra, amelyek ha megoldatlanok maradnak, késedelmes gyártást és munkadarab-ellenőrzést, gyártási hibákat és extra költségeket jelenthetnek. A Creaform átfogó minőség-ellenőrzési megoldási rendszerének részeként a gyártásban dolgozó gépkezelők a MetraSCAN 3D hordozható CMM-szkenner révén 3D szkenneléssel egészíthetik ki eddigi vizsgálati műveleteiket. A megoldás minden szempontból kompatibilis a Creaform VXinspect méretellenőrző szoftverrel.

 

MetraSCAN 3D lézerszkenner

Az új változat 12-szer gyorsabban, méréstechnikai pontossággal, közvetlenül a műhelyszinten képes mérni fekete, többszínű és csillogó felületeket. Az egyre szigorúbb gyártási minőségi szabványokhoz igazodva újratervezett készülék optimálisan ötvözi a műhelyszinti 3D szkenneléshez fontos pontosságot, sebességet és flexibilitást. A MetraSCAN 3D használata magától értetődő és egyszerű, így kezelése gyakorlottságtól függetlenül gyorsan elsajátítható. A gyártásban, autóiparban és repülőgépiparban érdekelt felhasználók nagyra fogják értékelni a következő újításokat:

• 1,5-szer nagyobb pontosság: 0,064 mm volumetrikus pontosság a környezeti feltételek ingadozásától függetlenül;

• a leggyorsabb 3D-s szkenner a piacon: A lézerszkennerek között egyedülálló 480 000 mérés/másoderces teljesítmény, ami 12-szer gyorsabb az előző generációnál;

• új, könnyű és masszív kivitel a megbízható műhelyszinti használathoz: Fokozott felhasználói élmény, kevesebb állásidő és kedvezőbb költségek;

• 350-es, 750-es típusként, Standard és Elite változatban: A felhasználók kiválaszthatják az igényeiknek megfelelő sebességet és pontosságot.

 

A TRUaccuracy megoldásnak köszönhetően a MetraSCAN 3D optikai alapú adatgyűjtő folyamata a környezeti körülmények ingadozásától függetlenül kimagasló mérési pontosságot garantál kis és nagy munkadaraboknál egyaránt. A fekete, többszínű és csillogó felületeken is kiválóan használható rendszerrel a gyártók a gyártási folyamat bármely pontján gyorsan azonosíthatják a lehetséges minőség-ellenőrzési problémákat, függetlenül a munkadarab bonyolultságától és anyagától.

Olyan sokoldalú és hordozható mérési megoldást találni, amely a fix gépekkel megegyező pontosságra képes a zsúfolt és leterhelt gyártási környezetekben, igazi kihívást jelent minden minőségellenőr és gyártásfelügyelő számára. A fejlesztők legfontosabb célja volt, hogy partnereik alkalmazási igényeit szem előtt tartva a műhelyszinti minőség-ellenőrzés első számú készülékévé tegyék optikai CMM 3D szkennerüket.

A részletesebb minőség-ellenőrzéshez a vizsgálati eljárások egypontos mérésekkel egészíthetők ki az új HandyPROBE Next hordozható koordinátamérő géppel, amely a MetraSCAN 3D-hez hasonlóan szintén kompatibilis a Creaform VXinspect méretellenőrző szoftverrel.

 

 

Forrás: Werth Magyarország Kft.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Ismét Werth-siker az Ipar Napjai szakkiállításon

2024-ben az Ipar Napjai elismerő oklevelében részesült WRT szenzortartó fejünk, ami egyedi technológiájával lehetővé teszi az optikai mérést, minden pozícióban. Ismét kiemelten büszkék vagyunk, hogy ilyen kiemelkedő termékekkel és termékcsaládokkal dolgozhatunk együtt!

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!