A gyors és sokoldalú automatizált minőség-ellenőrzés előnyei

Tartalomjegyzék

A Creaform új és átfogó R-sorozatával új szerszámgépek vásárlása és munkatársak felvétele nélkül is növelhető a termelékenység

 

A robotra szerelt új MetraSCAN-R BLACK szkenner, a CUBE-R 3D CMM szkenner, valamint az új digitális ikerpár szoftverkörnyezet választ ad a termelékenységgel kapcsolatos problémákra.

A Creaform által idén végzett felmérés a minőség-ellenőrzés termelékenységi vonatkozásaira világított rá. A válaszadók 51%-a szerint az alkatrészek összetettsége (geometriai és felületi jellemzők), míg 24%-uk szerint a mérési sebesség és további 24% szerint a méréstechnikai szakértelem hat a legerősebben a termelékenységre.

  • Komplexitás: A minőség-ellenőrzésben a komplexitás a különféle formák, méretek és érdességek mérésére vonatkozik, amelyek egyre gyakoribbak a feldolgozóiparban. A komplexitás a programozási időben is visszatükröződik, mert a kifinomult 3D formák vizsgálata csak a teljes felület mérése árán lehetséges. A komplex geometriára vonatkozó összes adat ellenőrzése programozási időt igényel.

 

  • Sebesség: A sebesség egy másik tényező, amely termelékenységi problémákhoz vezethet azáltal, hogy késéseket okoz a gyártósorokon, szűk keresztmetszeteket hoz létre, vagy egyszerűen lelassítja a piacra kerülést és a kiszállítást. A nem megfelelő sebesség okai lehetnek belsők (nem megfelelőség és újramunkálás), külsők (ügyfélpanaszok), de a mérőeszközök gyorsaságából is adódhatnak.

 

  • Szakértelem: A szakképzett munkaerő hiánya a harmadik tényező, ami termelékenységi problémákhoz vezethet. Az iparcégek munkaerőhiány és korlátozott munkaidő mellett működnek.

Az iparban tehát gyors, pontos és megismételhető mérésekre van szükség. A minőségi problémák statisztikai elemzések alapján történő gyorsabb felderítésével és kezelésével a korrekciós intézkedések proaktívabban hajthatók végre, így minimalizálhatók a hibaköltségek. De olyan körülmények között, amikor az alkatrészek egyre összetettebbé válnak, és a szakképzett munkaerő terén is hiányosságok mutatkoznak, hogyan járulhat hozzá a minőség-ellenőrzés a termelékenység növeléséhez?

 

 width=

Bővült a termelékenységet növelő R sorozat

A 3D mérési megoldások terén éllovas Creaform bővítette az R sorozatú mérőeszközeinek listáját, beleértve az új MetraSCAN-R BLACK|Elite gépet, valamint a CUBE-R 3D lézerszkenner négy különböző modelljét. Elérhetővé vált az új VXscan-R digitális ikerpár szoftvermodul is, amely a vállalat kulcsrakész automatizált minőség-ellenőrzési megoldáscsomagját egészíti ki.

  • Villámgyors ciklusidők: A nagy sűrűségű szkennelési területet 45 kék lézervonal alkotja, így másodpercenként akár 1 800 000 mérés végezhető el, és valós idejű háló vetíthető az objektumra.
  • Pontosabb és megismételhető eredmények: 0,025 mm pontosság gyártásközi méréseknél, instabilitástól, rezgéstől és hőváltozástól függetlenül.
  • Nagy felbontás: 0,025 mm pontsűrűség, így a lemez felületétől, íveitől, geometriai jellemzőitől vagy típusától függetlenül rendkívül részletes szkennelések végezhetők.
  • Új digitális ikerpár szoftverkörnyezet: A VXscan-R lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén és gyorsan programozzák a robot mozgását, és optimalizálják a robotrendszer látóterét.
  • Maximális sokoldalúság: Fényes felületeken, változékony visszaverődésű, különböző méretű és sokféle felületi geometriával rendelkező objektumokon is nagyon megbízható 3D mérési adatok rögzítése.
  • Konfigurálható és testreszabható portfólió: A 16 konfigurációban elérhető CUBE-R és a MetraSCAN-R BLACK|Elite az ügyfél egyedi igényeinek megfelelően felépített mérőcellába integrálható.
  • Egyszerű működés: A Creaform automatizált minőség-ellenőrzési megoldásait kevés tapasztalattal rendelkező munkatársak is használhatják. A MetraSCAN-R BLACK|Elite a legtöbb metrológiai szoftverrel kompatibilis, zökkenőmentes integrációt téve lehetővé bármilyen gyártási munkafolyamathoz.

 width=

 

Forrás: Werth Magyarország Kft.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!