A DP Engineering szélesebbre tárja a horizontját – Aberlink esettanulmány

Tartalomjegyzék

A DP Engineering közel 70 éve kínál személyre szabott, korszerű precíziós mérnöki szolgáltatásokat. 1952-ben David Paull motorost rendkívül zavarta, hogy nem tudott alkatrészeket beszerezni motorjához, ezért saját kezébe vette az ügyet, és legyártotta őket saját maga.

A kezdetek

Hogy fedezze motoros hobbijának költségeit, megnyitotta David Paull Motorcycles nevű vállalkozását. Ami a motoros iparágba való belekóstolásnak indult, az végül bérgyártássá nőtte ki magát, és megszületett a DP Engineering. Az 1980-as években David felismerte, hogy más iparágakban is egyre nagyobb az igény a precíziós mérnöki tevékenységek iránt, és vállalkozása bővülésnek indult. A vállalat nagyobb telephelyre költözött a cornwalli Treleigh-be, hogy helyet tudjon adni az egyre nagyobb dolgozói gárdának. Az üzlet bővülése miatt 2014-ben a DP Engineering egy nagy, 1700 négyzetméteres gyár- és irodaterületet vásárolt Redruthban – Cornwall ipari központjában. Ma is itt működik sikeresen a vállalkozás.

A vállalat a legújabb 5 tengelyes többpalettás megmunkáló központok beszerzése mellett a munkavállalók képzésére is kiemelt figyelmet fordít. Phillip Anthony, a DP Engineering értékesítési és marketing igazgatója így magyarázza: „Viszonylag kicsi, 38 fős csapat vagyunk, ebből 7 gyakornok. A munkatársaink folyamatos képzése a garancia arra, hogy megfelelő készségekkel rendelkezzünk ahhoz, hogy megfeleljünk az iparág egyre növekvő igényeinek.”

Az repülőgépipar, illetve az olaj- és gázipar (AS 9100 és ISO 9001 szabvány szerint akkreditált) széles körben elismert szerződött alkatrészgyártójaként a DP Engineering személyre szabott precíziós mérnöki szolgáltatásokat kínál az Egyesült Királyság egész területén, az ügyfél speciális igényeire szabva. A koronavírus-világjárvány hatására a vállalatnak más iparágak felé is nyitnia kellett, mivel lecsökkent a hagyományos ügyfélkörüktől érkező megrendelések mennyisége. Az AS 9100 és ISO 9001 akkreditáció birtokában új lehetőség nyílt az orvositechnikai iparban. Az SPC (statisztikai folyamatvezérlési) jelentések iránti fokozott igény azonban nagy terhet ró a vállalat minőségbiztosítási részlegére. Egy Aberlink koordináta mérőgép szoftver korszerűsítése és egy Aberlink Zenith too CNC koordináta mérőgép beszerzése után a DP Engineering ismét megvizsgálta, mit kínál az Aberlink. Erről Phillip Anthony így beszél: „Régóta fennálló kapcsolatunk van az Aberlink vállalattal, amelynek új Horizon lineáris hajtású koordináta mérőgépe felkeltette a figyelmünket.

A Horizon gép alátámasztja azt, amit a másik Aberlink koordináta mérőgépről gondoltunk: nagy magabiztosságot ad dolgozóinknak. Igazán lenyűgözött minket a Horizon koordináta mérőgép pontossága és a vele végzett feladatok ismételhetősége.

Aberlink esettanulmány - DP Engineering

A 3 tengelyes lineáris hajtásrendszernek köszönhetően a geometriai jellemzők nagy sebességgel szkennelhetők, ami tökéletesen megfelel régi és új orvosipari ügyfeleink elvárásainak.” Az Aberlink az egyetlen ismert brit tulajdonú koordináta mérőgép gyártó, amely lineáris meghajtású CNC koordináta mérőgépet gyárt: a Horizont-t. E gép új távlatokat nyit a tervezésben és az innovációban a súrlódásmentes lineáris hajtásaival, amelyek a gyors és kivételesen sima mozgás kulcsát jelentik. A kinematikailag különválasztott hajtás teljesen független a koordináta mérőgép szerkezetétől, és gondoskodik arról, hogy a motor előtolóereje a mozgó alkatrészek súlypontjában hasson. Ennek hála egyrészt a gyorsulás által kiváltott metrológiai hibák elkerülhetők, másrészt a lineáris motorok termikusan el vannak szigetelve a koordináta mérőgép metrológiai szerkezetétől. A lineáris motorok érintésmentesek, ezért nincsenek kopó alkatrészeik, így tökéletes megoldást kínálnak koordináta mérőgépek meghajtására, javítva azok megbízhatóságát és csökkentve a karbantartási igényüket. A Horizon egy kiemelkedő gép: gyors, sima és csendes mozgású, kiválóan alkalmas érintéses szkennelésre és első távon két mikron alatti pontossággal rendelkezik.

A gloucestershire-i Aberlink gyárban tartott bemutató, amelyen Emily Brown, a DP Engineering munkatársa is részt vett, megerősítette, hogy a Horizon felülmúlta a geometriai jellemzők gyors és pontos mérésére vonatkozó várakozásaikat. Emily ezt így foglalja össze: „Ahogy a szkennelő fejet a saját alkatrészeinken láttunk méréseket végezni, meggyőződhettünk arról, hogy a Horizon megadja nekünk azt a mérési képességet, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy megfelelhessünk új ügyfeleink elvárásainak. Amint visszatértem, megírtam a jelentésem, és gyorsan megszületett a döntés a Horizon koordináta mérőgép megvásárlása mellett.”

Az új koordináta mérőgépet a megrendelés beérkezésétől számított 4 héten belül telepítették a műhelybe, és röviddel ezután következett a 2 napos képzés. A Horizon koordináta mérőgép azonnali pozitív hatása egyértelmű volt, magyarázza Phillip Anthony: „A Horizon gép alátámasztja azt, amit a másik Aberlink koordináta mérőgépről gondoltunk: nagy magabiztosságot ad dolgozóinknak. Igazán lenyűgözött minket a Horizon koordináta mérőgép pontossága és a vele végzett feladatok ismételhetősége. Közvetlenül a műhelyben kapott helyett, vagyis éppen ott, ahol szükségünk van rá, és egyáltalán nem volt vele problémánk. Nemrég volt néhány olyan projektünk, amelyet csak a Horizon koordináta mérőgép képességeivel lehetett mérni. Az érintett munkadarab rendkívül szigorú gömbölyűségi tűrése komoly kihívás elé állított volna minket, ha nincs az új lineáris hajtású gépünk. A gép arra is lehetőséget ad, hogy meggyőzzük ügyfeleinket, amikor megkérdőjelezik a kritikus jellemzők gömbölyűségét. Rendelkezésünkre állnak az utolsó darabok mérési jegyzőkönyvei annak bizonyítására, hogy a kritikus jellemzők mérete és alakja a tűréshatáron belül volt, amikor az alkatrészek gyártási tétele elhagyta üzemünket.”

Amikor a szkennelő fejet a saját alkatrészeinken láttunk méréseket végezni, meggyőződhettünk arról, hogy a Horizon megadja nekünk azt a mérési képességet, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy megfelelhessünk új ügyfeleink elvárásainak. Amint visszatértem, megírtam a jelentésem, és gyorsan megszületett a döntés a Horizon koordináta mérőgép megvásárlása mellett.

Ami a DP Engineering jövőjét illeti, Phillip így foglalja össze: „Az elmúlt 18 hónap után kezdünk tisztábban látni. Vállalkozásunk megőrizte az ügyfélkörét, a szolgáltatásaink iránti kereslet nem csökkent. A munkaállományunk szerkezete megváltozott, ám a repülőgépipar kezd magához térni. Továbbra is a kulcsfontosságú iparágakra fogunk összpontosítani. Ilyen például a repülőgépipar, amelyben további fellendülésre számítunk. Nagyobb hangsúlyt kap az SPC, míg a Horizon koordináta mérőgép kiváló helyzetben van ahhoz, hogy lendületet adjon a növekedésünkhöz. A koronavírus okozta krízist mindenkit súlyosan érintett, ám arra is kényszerített bennünket, hogy alaposan megvizsgáljuk, hogyan vezetjük az vállalatunkat, milyen raktárkészletet tartunk fenn, és ami még fontosabb, milyen új készségekre van szükségünk ahhoz, hogy sikeresek maradjunk.”
Az Aberlink díjmentes szoftverkarbantartási szerződéssel szállítja koordináta mérőgépeit és ingyenesen biztosítja hozzájuk a szoftverfrissítéseket a teljes élettartamuk alatt. Ez rendkívül alacsony tulajdonosi költségeket és gyors megtérülést eredményez.
Az Aberlink távoli online bemutatókat szervez koordináta mérőgépeinek, mérőszoftvereinek és tartozékainak teljes kínálatáról azon ügyfelei számára, akik nem tudnak elutazni a vállalat regionális bemutatótermébe.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Ismét Werth-siker az Ipar Napjai szakkiállításon

2024-ben az Ipar Napjai elismerő oklevelében részesült WRT szenzortartó fejünk, ami egyedi technológiájával lehetővé teszi az optikai mérést, minden pozícióban. Ismét kiemelten büszkék vagyunk, hogy ilyen kiemelkedő termékekkel és termékcsaládokkal dolgozhatunk együtt!

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!