VXmodel

A legegyszerűbb út a 3D szkenneléstől a CAD szoftverig vagy az additív gyártási munkafolyamatig

Tartalomjegyzék

A 3D szkenneléstől a CAD modellig egy szempillantás alatt

A VXmodel egy utófeldolgozó szoftvermodul, amelyet a hálómodellek optimalizálására és a szkennelt állományok 3D nyomtatáshoz való előkészítésére terveztek. A VXmodel emellett lehetővé teszi a tervezőmérnökök számára, hogy véglegesítsék a 3D szkennelési adatokat és felhasználják azokat visszamodellezési és termékfejlesztési munkafolyamataik során. A gyors feldolgozási időnek köszönhetően, amely azonnal optimalizálja a hálót és kinyeri a szükséges geometriai információt, a tervezőmérnökök gyorsan visszatérhetnek a már ismert CAD-munkafolyamathoz. Teljesítményével és komplett eszközkészletével elégedett felhasználók ezrei támogatták már a VXmodel-t és választották a CAD szoftverek legkedveltebb kiegészítőjének.

KOMPATIBILITÁS BÁRMELY CAD SZOFTVERREL

Pár kattintással exportálja 3D adatait és fejezze be a tervezést az Ön által használt CAD szoftverben anélkül, hogy új szoftvert kellene megtanulnia. A VXmodel bármely szabványos formátumot (.iges, .step, .dxf) használó CAD platformmal kompatibilis. Dolgozzon a már ismert és elsajátított munkafolyamatokban. Fokozza hatékonyságát a Autodesk Inventor, Solid Edge vagy SolidWorks CAD szoftverbe történő közvetlen átvitellel.

Mit kínál a VXmodel?

INTUITÍV INTERFÉSZ

A VXmodel intuitív kezelőfelületével az egyszerűséget és gyorsaságot értékelő felhasználók könnyedén és magabiztosan navigálhatnak a szoftverben előzetes tanulás nélkül.

KOMPLETT ÉS ROBUSZTUS ESZKÖZTÁR

A CAD szoftverbe már beépített fejlett tervezési és modellezési képességekkel a VXmodel minden elképzelhető kiegészítő eszközt és szolgáltatást kínál a hálómodell optimalizáláshoz és a szkennelés alapú tervezési és visszamodellezési folyamatokba való zökkenőmentes integrációhoz.

MUNKAFOLYAMAT INTEGRÁCIÓ

A VXmodel a leggyorsabb utat kínálja a 3D szkennelési és CAD-modellezési munkafolyamatok áthidalásához, így egy pillanat alatt visszatérhet megszokott CAD-szoftveréhez.

Háló optimalizálás + 3D nyomtatás

Hatékony előkészítő és javító eszközeivel a VXmodel lehetővé teszi a hálómodell gyors szerkesztését és a 3D szkennelési adatok pozícionálását. A szkennelt adathalmaz javítása és tisztítása után hozzáférhet egy jól felhasználható és optimalizált hálómodellhez, amely készen áll a 3D nyomtatásra vagy bármely más alkalmazásra.

1. LÉPÉS
Hálómodell szerkesztése

A VXmodel egyszerű, de hatékony eszközöket biztosít, hogy előkészítse a 3D szkennelési hálómodellt visszamodellezéshez vagy a 3D nyomtatáshoz.

 • Hálómodell megtisztítása
 • Töltse ki a hiányokat
 • Fűzze össze a hálókat
 • Higítsa az adathalmazt
 • Tegye zárttá a hálót

2. LÉPÉS
Koordinátarendszer meghatározása

A 3D szkenneléseket a koordinátarendszerhez kell igazítani az exportálás előtt, ami egy egyszerű, de kulcsfontosságú lépés. A VXmodel koordinátarendszert kezelő eszközei rendkívül rugalmasak és egyszerűek.

 • Elem alapú koordinátarendszer transzformáció
 • Best fit alapú koordinátarendszer transzformáció

Termékfejlesztés + Reverse engineering

A VXmodel csak a szükséges eszközöket és funkciókat biztosítja a 3D szkennelési adatok megszokott CAD szoftverbe való integrálásához, ahol már minden tervezési és modellezési lehetőség elérhető. Intuitív funkcióival könnyedén kinyerheti a szükséges információkat a hálómodellből és átviheti a CAD szoftverbe, hogy létrehozhassa a 3D modellezéshez szükséges CAD elemeket.

3. LÉPÉS
Elemek létrehozása

A VXmodel lehetővé teszi a NURBS felületek egyszerű létrehozását a szabad formájú részek pontos leírására. A geometriai elemek könnyen kinyerhetők a hálómodellből, melyek a tervezés befejezéséhez bármely CAD szoftverben felhasználhatóak.

 • Automatikus szabadfelület generálás
 • Kézi szabadfelület meghatározás
 • 2D/3D elemek
 • Görbék
 • Metszetek

4. LÉPÉS
Átvitel CAD szoftverbe

A VXmodel segítségével könnyedén exportálhat 3D adatokat bármilyen CAD szoftver számára szabványos formátum (.iges, .step, .dxf) használatával. Pár kattintással a geometriai elemek közvetlenül átvihetők a kiválasztott CAD szoftverbe:

 • Solid Edge
 • SolidWorks
 • Autodesk Inventor

A VXmodel segítséget nyújt a termékfejlesztési folyamat során

Visszamodellezés

A VXmodel az a zseniális szoftver, amit mostanáig keresett és mely segít Önnek a termékfejlesztési ciklus során. Intuitívságának és hatékonyságának köszönhetően a VXmodel lehetővé teszi a termékfejlesztés felgyorsítását és ezáltal az alkatrészek piacra jutási idejét. Visszamodellezés A VXmodel SCAN-to-CAD szoftver rugalmasságot kínál a beolvasott adatok tisztításához, koordinátarendszer létrehozásához és az adatállomány optimalizálásához, valamint lehetővé teszi a méretek kinyerését a hálóból, mielőtt azokat a CAD szoftverbe továbbítaná.

Termékfejlesztés és tervezés

A VXmodel segítségével új, innovatív, összetett formájú és kialakítású termékeket fejleszthet ki. Így új ügyfeleket szerezhet azzal, hogy termékfejlesztési folyamatát olyan szintre emeli, melyre a versenytársak nem tudnak eljutni.

Egyedi javítások, átalakítások és utángyártott tervezés

A VXmodel lehetővé teszi az összes szükséges méretinformáció kinyerését a 3D szkennelésekből, majd ezek felhasználását különböző célokra – például sérült alkatrészek cseréjére, elhasználódott alkatrészek felújítására vagy új alkatrészek egy adott összeállításba való beillesztésére.

Hálómodell optimalizálás és 3D nyomtatás

A VXmodel hatékony előkészítő és javító eszközöket kínál, amelyek lehetővé teszik a hálómodell gyors szerkesztését és a 3D szkennelési adatok tájolását. A szkennelési adatok megtisztítása után egy optimalizált háló készen áll a 3D nyomtatásra vagy akár egyéb felhasználásra.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!

Forduljon hozzánk kérdésével!

Szakértői csapatunk örömmel válaszol bármilyen felmerülő kérdésre!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Forduljon hozzánk kérdésével!

Szakértői csapatunk örömmel válaszol bármilyen felmerülő kérdésre!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!