Silma

Offline programozás, fejlett szimuláció & digitális iker

Tartalomjegyzék

Mérjen magabiztosan

Fejlessze 3D mérését egy nyerő kombinációval: a Silma a fejlett szimulációhoz és a 3D mérési folyamat digitális ikerpárjához, a Metrolog pedig a program futtatáshoz és kiértékeléshez nyújt segítséget.

Miért olyan fontos a szimuláció a minőségellenőrzéshez?

Jobb áteresztőképesség

Először is, amikor a metrológusok offline mérési programot készítenek a tényleges környezetük és berendezéseik teljes szimulált ikerpárjára, a CMM vagy a robot szabadon folytathatja a mérést és a kiértékelést.

Hatékonyság javítás

Másodszor, ha a mérőprogramokat szimulálták és virtuálisan tesztelték, a gyártási folyamatban történő alkalmazás hiba- és ütközésmentes lesz.

Gyorsabb programozás és eredmények értelmezése

Harmadszor, az olyan offline szimulációs programok, mint a Silma X4 vagy a Silma X4 i-Robot, közvetlenül natív vagy köztes CAD-fájlokkal dolgozhatnak és automatikusan értelmezhetik a GD&T-t.

Gyorsabb képzés és oktatás

Szimulációs szoftverünk, a Silma képzési célokra is használható, mint e-learning eszköz.

Munkatér és virtuális környezet létrehozása

DCC CMM; lézertrackerek; tapintó könyvtár; kiegészítő könyvtár

A Silma terebélyes CMM-könyvtárat foglal magában, beleértve a valódi mérőgépeket, valamint a részletes tapintófejeket, tapintókat, tapintó szárakat és egyéb tartozékokat. A mérendő alkatrészek és a hozzájuk tartozó befogók közvetlenül betölthetők CAD-fájlként és egyszerűen beállíthatók a 3D virtuális gépkörnyezetben.

Offline programozás

DMIS vagy natív; post processzorok; mérőprogram importálás

A Silma-t nemcsak mérőprogramok létrehozására és szimulálására fejlesztették ki, hanem azok futtatására és hibaelhárítására is fejlett tapintási-, mérési rutinok és konstrukciók segítségével. A programozó-orientált és intuitív interfészen alapuló mérőprogram ellenőrzés gyors és egyszerű.

Mérőprogram validálása

Ütközésérzékelés; tapintási útvonal optimalizálása; speciális funkciók

A Silma valódi 3D-s ellenőrző és elemző motort tartalmaz, amely képes ellenőrizni a mérőprogramot. Ezen túlmenően az ütközésérzékelő és az automatikus ütközéskerülő eszközök lehetővé teszik a teljes program mérési útvonalának valós megjelenítését, optimalizálását és frissítését.

Mérőprogram futtatása

Grafikus jegyzőkönyv készítés; jegyzőkönyv szerkesztő; személyreszabás

A Silma képes mérőprogramokat közvetlenül natív DMIS-ben vagy X4 szabadalmaztatott formátumban létrehozni, valamint sok más natív formátumba exportálni, beleértve: Quindos™, Umess… A programok ezután közvetlenül futtathatók a CMM-en a végső online validáláshoz és azonnali felhasználáshoz.

A tervezéstől a mérésig

A Silma programozói felületet arra fejlesztették ki, hogy könnyen és hatékonyan készítsen egyszerű és rendkívül összetett mérőprogramokat magas szintű nyelvi parancsok segítségével.

A teljes mértékben testreszabható virtuális világ környezete és a mérendő alkatrészek CAD fájljai alapján a mérőprogram kezdeti beállítása és befejezése valós CMM leállás nélkül is elvégezhető: a mérőprogram gyakorlatilag hiba nélkül és ütközésmentesen küldhetőek a gépre!

Rugalmas és univerzális

A Silma több mint 500 gépből álló virtuális könyvtárat (DCC és kézi CMM-ek, lézertrackerek, tapintótár, forgóasztalok stb.) és minden egyéb szükséges tartozékot tartalmaz amelyek a valós környezet reprodukáláshoz szükségesek (Renishaw™ és más OEM tapintó tartozékok, univerzális befogók)…

Szakértői funkciók és főbb képességei

A Silma több éves programozási tapasztalaton alapul és követi a legújabb szabványokat, hogy garantálja a konzisztenciát és a koherenciát a mérőprogramok létrehozásában.

Közvetlen natív vagy köztes CAD-fájl importálás (STEP, Iges, Set, Vda, Catia, Unigraphics, ProEng, IDEAS…) GD&T import és automatikus értelmező motor az egyszerű programozáshoz. Objektumok összeállítása és pozicionálása fejlett kényszeralgoritmusok alapján. Ütközések észlelése és a pálya korrigálásának köszönhetően azok elkerülése. Elemen vagy alkatrészen alapuló automatikus biztonsági tér az útoptimalizálás megkönnyítésére.

A Silma kompatibilis az összes főbb CMM márkával, lézertrackerrel, tapintókönyvtárral, kiegészítőkkel… Készen áll az Ön 3D virtuális környezetének létrehozására.

Rugalmas és univerzális

A Dassault Systemes partnereként a Catia V5-be beágyazva is kínáljuk a Silma szoftvert

Az első offline minőségellenőrzési megoldás, amely teljes mértékben kompatibilis a világszerte elismert CAD szoftverrel.

Offline 3D virtuális minőségellenőrzés egyszerűen!

Értéknövelő alkalmazások a termelékenység maximalizálása érdekében.

i-Viewer

Ingyenes megtekintő alkalmazás, amellyel megoszthatja mérési fájljait az ügyfelekkel és partnerekkel.

i-Remote

Mobilalkalmazás, amely lehetővé teszi a mérés elvégzését a számítógéptől távol.

i-Supervision

Forradalmi megközelítés a valós idejű mérési eredmények műhelybe való eljuttatásában.

i-Holo

A Microsoft HoloLensre épülő kiterjesztett valóság minőségellenőrzési megoldás.

Fedezze fel további 3D ellenőrző szoftvermegoldásainkat

Metrolog

Mérjen, futtasson programot, programozzon, elemezzen és készítsen jegyzőkönyvet

i-Robot

Robot vezérlés, minőségellenőrzés, program futtatás, programozás, kiértékelés és jegyzőkönyv készítés

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!

Forduljon hozzánk kérdésével!

Szakértői csapatunk örömmel válaszol bármilyen felmerülő kérdésre!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Forduljon hozzánk kérdésével!

Szakértői csapatunk örömmel válaszol bármilyen felmerülő kérdésre!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!