ÖNTVÉNYALKATRÉSZEK MÉRÉSE A METRASCAN 3D SZKENNER SEGÍTSÉGÉVEL

Tartalomjegyzék

 

 width=

A Šmeral cseh cég formázó gépek gyártására, korszerűsítésére és nagyjavítására szakosodott, a Creaform 3D szkennerre támaszkodik, így a korábbinál sokkal gyorsabban képes megvalósítani a komplex alakmérést.

Az 1861-ben alakult részvénytársaság öntödei tevékenységgel kezdte működését, melyet a későbbiekben gépgyártással egészített ki, 1925-ben már saját márkájú gépeket alkotott. Napjainkban a Šmerals gyártógépek, robotok és automatizált kulcsrakész gyártósorok, valamint kovácsoláshoz használatos prések és hengerek gyártásával foglalkozik. A Šmeral Brno a világ vezető szállítója kereszt ékhengerlő gépek acél és alumíniumötvözetek alakításához.

 

Miért érdemes 3D szkennert használni?

A Šmeral már használt koordináta mérőgépet, arra törekedett azonban, hogy javítsa minőségbiztosítását egy a hordozható szkenner alkalmazásával, amellyel egyszerűen megoldható a CAD összehasonlítás, a retrofit és a reverse engineering.

 width=

Némi keresés után a Creaformnál döntöttek. Az egyeztetések és megbeszéléseket követően a MetraSCAN 3D-t választották, amely egy optikai elven működő 3d szkenner mely esetében a pozicionálást egy külső kamerarendszer, a C-track végzi, amely lehetővé teszi a dinamikus hivatkozást, az automatikus igazítást és a paraméterek folyamatos ellenőrzését. Nem érzékeny az üzemi környezet változásaira, és ideális olyan alkatrészek mérésére, amelyek nem helyezhetők el gránit vagy öntöttvas asztalra.
A Creaform termékek hivatalos disztribútorának csehországi helyszíni bemutatója után Šmeral Brno-t lenyűgözték a MetraSCAN 3D képességei, különösen azért, mert gyakran fényes és érdes felületeket mértek és szkenneltek. És ez minden előkészítés nélkül, csakúgy, mint más beolvasási megoldások esetén, nekik korábban spray-k alkalmazására vagy más beállítások megvalósítására lett volna szükségük.

További plusz a mérés sebessége és hatótávolsága, valamint a 3D-s szkenner eszköz hordozhatósága volt, mivel a rendszert magában a gyárban, de az ügyfél telephelyén történő mérésekre is fel lehet használni.

A Šmeral gyorsan úgy döntött, hogy befektet egy MetraSCAN 750 │ Elite-be. Még akkor is, ha már volt másik mérőberendezésük, de nem volt lehetőségük 3D szkennelésre. A MetraSCAN 3D-vel
további mérési lehetőségek és kapacitások váltak láthatóvá, amelyek nagyon fontosak a vállalat számára, mivel megpróbálják elérni, a tervezőkkel együttműködve, a leghatékonyabb mérési
módszerek az ékhengerléshez. A Creaform szkenner sokat segít, mivel sokkal gyorsabbá teszi az összetett alakmérést.

 width=

 

 

 width=

 

 width=

 

 

 width=

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Ismét Werth-siker az Ipar Napjai szakkiállításon

2024-ben az Ipar Napjai elismerő oklevelében részesült WRT szenzortartó fejünk, ami egyedi technológiájával lehetővé teszi az optikai mérést, minden pozícióban. Ismét kiemelten büszkék vagyunk, hogy ilyen kiemelkedő termékekkel és termékcsaládokkal dolgozhatunk együtt!

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!