Egy lépéses multiszenzoros mérés

A kiváló termékminőséggel megszerzett hírnév megőrzése elképzelhetetlen a megfelelő gyártásközi mérőrendszerek nélkül.

Tartalomjegyzék

A kiváló termékminőséggel megszerzett hírnév megőrzése elképzelhetetlen a megfelelő gyártásközi mérőrendszerek nélkül. A szerszámgépek mellett történő mérés sok vállalatnál elsősorban tolómérővel, mikrométerrel és indikátorórával végzett manuális mérést jelent. A képzett dolgozók tudják, hogyan használják ezeket az eszközöket és bár a mérési eredmények pontossága kielégítő, a mérés minősége mégis a dolgozótól függ, így az eredmény értelmezésében marad valamennyi bizonytalanság, ami nem dokumentálható. Az ilyen eredmények pedig ritka esetben vannak betáplálva a számítógépes minőségügyi (CAQ) rendszerbe. Ehelyett lejegyzik őket, és ezek az értékes adatok egy iratszekrény alján végzik. Ez a komplett folyamat pontosabban, gyorsabban és mindenekelőtt kiértékelhető formában is elvégezhető.

 class=

A bútoripari vasalatok gyártásával foglalkozó Hettich (Kirchlengern, Németország) kiváló példát ad erre. A gyártásközi vizsgálatokhoz használt kézi mérőszerszámokat egy multiszenzoros technológiával ellátott 3D-s koordináta mérőgép váltotta fel.

Hatékonyabb vizsgálat

A gyártásközi kézi mérőhelyeket a Werth Messtechnik (Giessen, Németország) Inspector FQ 3-D számítógéppel vezérelt (CNC) koordináta mérőgépeire cserélték. Ezzel párhuzamosan a vállalat minőségbiztosítási részlege méréstechnikai irányelveket dolgozott ki, hogy rendelkezésre álljon egy programszerkezet a 3D-s koordináta mérőgépek számára.

A gyártásközi mérőgépek szoftverprogramját és a mesterprogramokat ez a terület specifikálja. A minőségbiztosítási részleg betanítja a gyártásközi mérést végző gépkezelőket és a végső mester-mérőprogramokból változatokat készít a gyártásközi lépésekhez. Jelenleg kb. 1600 program található minden egyes mérőgépen. Nagy termelési mennyiségek kezeléséhez e programokból duplikátumok futnak több mérőgépen a gyártóüzemben

végzendő gyártásközi ellenőrzésekhez. Ez hatékonyan támogatja a Hettich által felállított magas minőségi standard elérését.

A kirchlengerni üzemegység több profilozó rendszert használ, amelyeken konyhai, fürdőszobai és irodai bútorok fiókjainak kihúzó vasalatai készülnek. A folyamat megfelelő pontosságot igényel, hogy a fiók finoman nyíljon és csukódjon. Emiatt a termékspecifikációkat folyamatosan figyelni és felügyelni kell a gyártási folyamat során.

A Hettich vállalat vezetésének egyik fő célja a mérés gyorsabbá tétele volt, emiatt vásároltak Werth Inspector FQ koordináta mérőgépeket. A koordináta mérőgépek a képfeldolgozó szenzorokat és tapintós mérőfejeket gyors és rugalmas lineáris elmozdulásokat megvalósító mozgatókkal kombinálják.

A Werth Inspector FQ koordináta mérőgép kopásmentes lineáris direkt hajtásai nagy pozicionálási sebességre képesek. Ezenkívül optikai megoldással minden erre alkalmas jellemző gyorsabban és állandóbb pontossággal mérhető, mint tapintófejekkel. A Hettich számára a gyorsabb mérés lehetőséget adott a termelékenység jelentős növelésére.

 class=

A bizonyosság az összehasonlítás

Ez egy valódi munkadarab, a Hettich vállalatnál pozicionáló karomként ismert alkatrész példáján kiválóan érzékeltethető. A pozicionáló karom egy lyukasztott lemezacél darab, több kivágással és furattal. A karom magasságát korábban idomszerrel vizsgálták. Más fontos jellemzőket, pl. a karom pozícióját indikátorórával vagy tolómérővel mérték. Manuális mérőgépek korábban is rendelkezésre álltak a megfelelő méretek meghatározásához.

Hagyományos tapintós koordinátamérő technológiával egy darab mérése 17 percet vett igénybe. Hagyományos multiszenzoros technológiával a kísérletek és a tesztmérések egy mérési ciklussal 10 perc alatt elvégezhetők. A Werth Inspector FQ azonban ezt az időt a felére csökkenti, mivel ciklusideje kb. 5 perc.

Sőt, a Werth képfeldolgozáson alapuló,

gyors „OnTheFly” mérési eljárásával az optikai mérési idő a tizedére csökkenthető. Az „OnTheFly” mérésre folyamatos mozgás közben kerül sor, mégsem jelentkezik elmosódás, a leállításhoz és az elindításhoz szükséges idő pedig megtakarítható. A Hettich vállalatnál egy alkatrész mérési ciklusa a felére csökkent, a teljes mérés jelenleg kb. 2,5 percet vesz igénybe.

 class=

Szenzortechnológiák kombinálása

Optikai és tapintós szenzorokkal a mérési műveletsor egy beállításban elvégezhető, és a gépkezelő ügyessége nem befolyásolja a végeredményt. Hosszok és szélességek, furatpozíciók, kivágási minták, valamint csavarodás és hajlás kerülnek mérésre. A pozicionáló karmok hatvan százalékát optikai méréssel méri a képfeldolgozó szenzor.

A képfeldolgozó szenzorban elhelyezett kameraelektronika a lencsén bejutó optikai jeleket szürkeárnyalatos technológiával digitális képpé alakítja. Ez a kép a kijelzőn is látható a dolgozó számára. A megfelelő szoftver gondoskodik arról, hogy a méretek és a tűrések —tapintós szenzor esetén is— megjeleníthetők és dokumentálhatók legyenek.

Az optikai szenzoros, érintés nélküli mérés előnyei ellenére a tapintós szenzorok nem válthatók ki teljesen. Vannak olyan geometriai elemek (pl. az alámetszés), amelyek nem mérhetők optikailag. A képfeldolgozó szenzor által nem látható jellemzők ugyanabban az elrendezésben mérhetők a multiszenzoros gépen, tapintós mérőrendszer alkalmazásával. Lehetőség van háromdimenziós kontúrok és felületek pásztázására is. Ugyanez érvényes a vízszintes szakaszokra és az előírt pályákra, ahol annyi mérési pont vehető fel, amennyi szükséges.

A pozicionáló karom esetén a mérési feladatok maradék 40%-hoz van szükség a mérőfejre. Az arány drasztikusan megfordul a komplett mérési ciklushoz

szükséges időre vonatkozóan. A mérőfej 40%-nyi feladata a teljes ciklusidő 70%-át teszi ki. Ilyen tekintetben az optikai megoldás előnnyel bír, de a végén az optikai és mérőfejes mérés kombinációja, illetve a gép nagy dinamikája az, ami hatékonnyá teszi az Inspector mérőgépeket. A végső mérleget megvonva elmondható, hogy az egy darabra eső mérési költségek kevesebb mint felére csökkentek.

Magasabb szintű minőség

A kirchlengerni üzemben végzett automatizált, gyors mérés egyetlen célja a végtermékek minőségének tovább növelése. A kezelő a darabot a koordináta mérőgép rögzítőkészülékébe helyezi, majd elindítja a mérőprogramot. A többi tevékenység automatikusan történik, a kezelő pedig a mérési jegyzőkönyv alapján azonnal megtudhatja, hogy igényel-e utánállítást a gyártógép, mely paramétereket kell átállítani és pontosan mennyivel.

A multiszenzoros koordináta mérőgépek segítségével a bonyolult darabok egy lépésben mérhetők, mivel az összes szenzor ugyanabban a koordinátarendszerben dolgozik. A meglévő mérőprogramok egyszerűen módosíthatók új darabok vizsgálatához. Az egy darabra eső beállítási idők és vizsgálati költségek jelentősen csökkennek. Mivel elvileg az összes darab ugyanazon a gépen mérhető, nincs szükség minden darabhoz speciális rögzítőkészülékre vagy idomszerre.  Nincs szükség kalibrálásra és mesterdarabok gyártására.

További előny, hogy nem merülnek fel adminisztrációs költségek a kalibrálással és a karbantartással kapcsolatban. A mérési eredmények nemzeti szabványokra történő visszavezetése magától értetődően biztosított.

A Hettich úgy találta, hogy a multiszenzoros koordinátamérési technológiába eszközölt befektetése sokféle darabnál gyorsan megtérült. A kézzel nem fogható minőség, a kiváló használati érzés, és az ebből eredő rendszeres rendelések mind az optimalizált minőségellenőrzésre vezethetők vissza és nehezen számszerűsíthetők.

Forrás: Werth Messtechnik GmbH.

Facebook
LinkedIn

Legutóbbi bejegyzéseink

Ismét Werth-siker az Ipar Napjai szakkiállításon

2024-ben az Ipar Napjai elismerő oklevelében részesült WRT szenzortartó fejünk, ami egyedi technológiájával lehetővé teszi az optikai mérést, minden pozícióban. Ismét kiemelten büszkék vagyunk, hogy ilyen kiemelkedő termékekkel és termékcsaládokkal dolgozhatunk együtt!

Értesüljön időben!

A legfrisebb hírek, kedvezmények, iparági újdonságok: iratkozzon fel hírlevelünkre és legyen naprakész, hogy rátaláljon az új üzleti lehetőségeket!