Híreink

2016-10-13

Az új standard, a HandyProbe NEXT és MetraScan

A Werth Magyarország Kft. a németországi Werth Messtechnik GmbH leányvállalataként 2010-ben kezdte meg tevékenységét a hazai piacon, de cégünk jelenléte és tapasztalata a cégalapító és műszaki kollégák révén közel évtizedes múltra tekint vissza a magyarországi koordináta méréstechnika piacán.

Cégünk legújabb bővülése eredményeképpen 2012 december óta kizárólagosan képviseli itthon a kanadai Creaform céget, amely 2002-es megalapítását követően – köszönhetően innovatív technikájának és készülékei széles körű alkalmazhatóságának – tíz év alatt a világ élvonalába emelkedett a hordozható optikai szkennerek területén. 2016 áprilisában azonban forradalmi újításokkal állt elő a Creaform melyeket Magyarországon először az Ipar Napjai 2016 kiállításon, standunkon tekinthettek meg a látogatók.

A Creaform, a hordozható 3D mérési megoldások és mérnöki szolgáltatások első számú globális szállítója bejelentette új, hordozható koordináta mérőgépét (CMM), a HandyPROBE Next készüléket. Ezt az új generációs, optikai alapú tapintós vizsgálati megoldást a gyártósorok mellett végzett szigorú minőségellenőrzések egyre fokozódó elvárásaira válaszul tervezték.

A HandyPROBE Next növelt termelékenysége és hatékonysága a gyártásközi használatra alkalmas kivitellel párosulva egyedülállóan pontos munkadarabmérést tesz lehetővé, pontosan ott, ahol arra szükség van. Az új rendszer a következő előnyöket nyújtja azoknak a minőségellenőrzési szakértőknek, akik hordozható készülékkel ellenőrzik a gyártószerszámok, befogókészülékek, szerelvények, részegységek és a végtermékek méreteit a gyártásban.

 • 2-szer pontosabb mérés: ASME B89.4.22 szabvány szerint 0,064 mm volumetrikus pontosság a környezeti feltételek ingadozásától függetlenül, a TRUaccuracy technológiának hála
 • Azonnali mérés: A HandyPROBE Next vezeték nélküli mérőkészülékkel fix mérési elrendezés nélkül határozhatók meg koordináták, ami nagy segítséget jelent a gyártók számára az egyre szigorúbb minőségi elvárások teljesítéséhez
 • Nagyobb, bővíthető mérési térfogat: Egyszerűen és dinamikusan bővíthető, szemben a mérőkarokkal, amelyek időről időre nagyobb fejlesztéseket igényelnek
 • Új, ergonomikus és masszív kivitel a megbízható műhelyszinti használathoz: Nagyobb felhasználói élmény, kevesebb állásidő és kedvezőbb költségek
 • Standard és Elite változatban: A felhasználók egyedi igényekhez választhatnak modellt

„A gyártók számára mind nagyobb terhet jelent az, hogy egyre szigorúbb minőségellenőrzési műveleteket kell beiktatniuk gyártási eljárásaikba, miközben fenn kell tartaniuk termelési folyamataik hatékonyságát. A csúcsminőségű termékek hatékony gyártására vonatkozó modern elvárások teljesítéséhez a HandyPROBE Next olyan sokoldalúságot, műhelyszinti pontosságot és hordozhatóságot garantál, amely csuklós karos vagy fix koordináta mérőgépekkel egyszerűen elérhetetlen. A készülék átfogó megoldást kínál olyan minőségügyi problémákra, amelyek ha megoldatlanok maradnak, késedelmes gyártást és munkadarab-ellenőrzést, gyártási hibákat és extra költségeket jelenthetnek.” mondja Daniel Brown a Creaform senior termékmenedzsere.

A Creaform átfogó minőségellenőrzési megoldási rendszerének részeként a gyártásban dolgozó gépkezelők a MetraSCAN 3D hordozható CMM-szkenner révén 3D-szkenneléssel egészíthetik ki eddigi vizsgálati műveleteiket. A megoldás minden szempontból kompatibilis a Creaform VXinspect méretellenőrző szoftverrel.

A Creaform tovább tökéletesítette MetraSCAN 3D lézerszkennerének kivitelét és teljesítményét.

Az új változat 12-szer gyorsabban, méréstechnika pontossággal, közvetlenül a műhelyszinten képes mérni fekete, többszínű és csillogó felületeket.

Az egyre szigorúbb gyártási minőségi szabványokhoz igazodva újratervezett készülék optimálisan ötvözi a műhelyszinti 3D szkenneléshez fontos pontosságot, sebességet és flexibilitást.

A MetraSCAN 3D használata magától értetődő és egyszerű, így kezelése gyakorlottságától függetlenül gyorsan elsajátítható. A gyártásban, autóiparban és repülőgépiparban érdekelt felhasználók nagyra fogják értékelni a következő újításokat:

 • 1,5-szer nagyobb pontosság: 0,064 mm volumetrikus pontosság a környezeti feltételek ingadozásától függetlenül
 • A leggyorsabb 3D-s szkenner a piacon: A lézerszkennerek között egyedülálló 480 000 mérés/másoderces teljesítmény, ami 12-szer gyorsabb az előző generációnál
 • Új, könnyű és masszív kivitel a megbízható műhelyszinti használathoz: Fokozott felhasználói élmény, kevesebb állásidő és kedvezőbb költségek
 • 350-es 750-es típusként, Standard és Elite változatban: A felhasználók kiválaszthatják az igényeinek megfelelő sebességet és pontosságot

A TRUaccuracy megoldásnak köszönhetően a MetraSCAN 3D optikai alapú adatgyűjtő folyamata a környezeti körülmények ingadozásától függetlenül kimagasló mérési pontosságot garantál kis és nagy munkadaraboknál egyaránt. A fekete, többszínű és csillogó felületeken is kiválóan használható rendszerrel a gyártók a gyártási folyamat bármely pontján gyorsan azonosíthatják a lehetséges minőségellenőrzési problémákat, függetlenül a munkadarab bonyolultságától és anyagától.

„Olyan sokoldalú és hordozható mérési megoldást találni, amely a fix gépekkel megegyező pontosságra képes a zsúfolt és leterhelt gyártási környezetekben, igazi kihívást jelent minden minőségellenőr és gyártásfelügyelő számára.” mondja Marco St-Pierre a kutatás-fejlesztési részleg alelnöke. „Célunk, hogy ügyfeleink alkalmazási igényeit szem előtt tartva a műhelyszinti minőségellenőrzés első számú készülékévé tegyük optikai CMM 3D szkennerünket.”

A részletesebb minőségellenőrzéshez a vizsgálati eljárások egypontos mérésekkel egészíthetők ki az új HandyPROBE Next hordozható koordináta mérőgéppel, amely a MetraSCAN 3D-hez hasonlóan szintén kompatibilis a Creaform VXinspect méretellenőrző szoftverrel.

A rendszer előnyei közé tartozik az egyszerű használat, kiemelkedő sebesség (480 000 pont /sec) kitűnő ár-érték arány és a kiemelkedő hatékonyság és kezelhetőség.

Lényeges előnyök:

 • egyszerű használat
 • minimális oktatás szükséges
 • 2 perc beüzemelési idővel „mérésre kész”
 • az ergonomikus design és a könnyű tömeg valóban hordozhatóvá teszi
 • standard USB 3.0 csatlakozás
 • kitűnő ár-érték arány
 • kiemelkedő hatékonyság és sebesség

Alkalmazási példák:

 • érintésmentes méréses vizsgálat
 • csillogó felületek szkennelése
 • minőség-ellenőrzés
 • gyártósori mérések
 • a mért pontfelhő CAD modellel történő összehasonlítása
 • Scan to CAD és Scan to 3D printing a VXmodel segítségével
 • elsőmintázás
 • öntészeti alkalmazások
 • reverse engineering
 • design
 • stb.

Forrás: CNC MÉDIA

Werth Magyarország Kft.

LEVELEZÉSI CÍM: 2200 MONOR, ZÓLYOM U. 80/B.
IRODA ÉS BEMUTATÓTEREM: 2200 MONOR, PETŐFI U. 4.

(MEGKÖZELÍTÉS AUTÓVAL A KISS ERNŐ UTCA FELŐL JAVASOLT)

TEL: +36 29 611 020
FAX: +36 29 611 022

Központi email: info@werth.hu
Árajánlatkérés: sales@werth.hu
Hibabejelentés: support@werth.hu

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan